1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. THE LEAGUE! Peakorraldaja sõnul juhtub väga harva, et vastased ei anna teineteisele kätt ega räägi sõbralikult
THE LEAGUE! Peakorraldaja sõnul juhtub väga harva, et vastased ei anna teineteisele kätt ega räägi sõbralikult

THE LEAGUE! Peakorraldaja sõnul juhtub väga harva, et vastased ei anna teineteisele kätt ega räägi sõbralikult

3. veebruaril 2019 postitas Dmitri Ivanov Facebooki teate „Minu viimasest fight’ist on möödas 2149 päeva. Olen oodanud seda hetke kaua, nüüd on see käes” ja kutsus kaasa elama märtsis Yakuza Fightile. Pärast seda on möödunud järjekordsed peaaegu 365 päeva tema järgmise matšini: 22. veebruaril võitleb ta Tondiraba jäähallis võitlusspordiürituse The League 2 ainsas vabavõitlusmatšis Andy Manzologa.

Manzolol on, vastupidi, käed-jalad tegemist täis: ta peab Inglismaal valmistuma ka Supreme CFC tiitlimatšiks 29. veebruaril, vastaseks David Round. „Ma ütleks, et ta on üks kõige aktiivsem vabavõitleja üldse Eestis,” sõnab tai poksi maailmameister Kevin Renno. „Ma arvan, et võib-olla see innustaski Dmitri Ivanovi, et ta usub oma võimetesse ja tahab omal nahal tunda saada, kas Manzolo on tõesti nii hea, et muudkui käib siin Eestis ja alistab kõik vastased esimeses raundis. Minu silmis on see väga austustvääriv otsus, et sa tahad end proovile panna just selle kõige tugevamaga, mitte võtta vastaseks kedagi põhjast.”

„Ivanov on väga võimekas sportlane, selles pole kahtlustki. Tema maadluspoole pealt pole mina ekspert, aga nii palju, kui ma olen kuulnud, on ta vägagi võimekas igal tasandil, mis on vabavõitluses oluline,” ütles Renno. Ta tõi välja, et mõlemad on suurte kogemustega: Manzolo 35-, Ivanov 36-aastane.

Renno nõustus, et Ivanoviga võiks võrrelda ka Maikel Asturit: „Ma olen alati arvanud, et eelkõige on vaja sellist tuld enda sisse, mis läheb põlema, kui sa tegeled võitlusspordiga. See on kõige olulisem. Kõik muu, ka vastupidavus, on treenitav. Temas on see tuli olemas.”

„Üldiselt kõik, kes on Eesti tuntuimad, kes on juba aastaid orbiidil olnud, nendes kõigis on see tuli olemas. Edasi tulevad mängu juba teised aspektid: kui andekas keegi on, kui tehniline ja jõuline, kui õigeid treeningmeetodeid kasutab ja nii edasi,” lausus Renno.

Astur on kutsunud välja Max Vorovski. „Seda tuleks teha väga peenelt, sest võib kergelt solvata sportlast, kes on sinust peajagu ees karjäärimõistes. Maximi ma antud olukorras mõistan väga hästi. Iseenesest matš on matš, mõlemad on sportlased ja kui sulle tehakse selline pakkumine, siis meeldib see sulle või mitte, aga üldiselt sa teed selle matši ära. Aga panused, mis mängu pannakse, ei pruugi olla võrdsed,” ütles Renno.

„See on selline seis, kus mõlemad mehed panevad mängu oma karjääri ja staatuse, kus nad asuvad Eesti võitlusspordiredelil. Üks asub ju täielikus tipus, on võistelnud maailma tippudega ja nende seas ka end tõestanud, teine alles noor, kes ronib sinna. Näiteks ma kujutan ette, et Maxim sõidab Porschega ja Astur sõidab mõne vana keskklassi tavalise Opeliga, nad teevad kihlveo ja panevad need mängu. Ühel on palju rohkem kaotada,” selgitas Renno.

Renno sõnul juhtub siiski väga harva, et sellised vastased ei anna teineteisele kätt ega räägi sõbralikult. „Maikel Astur kutsus välja Maxim Vorovski. See ei tähenda, et tal Vorovski vastu midagi on, vaid ta tahab karjääriredelil kõrgemale tõusta. Seda ei saa talle pahaks panna. Ta teeb väga õiget asja, on väga pühendunud sportlane. Sama ka Ivanovi puhul: see, et ta tahab end proovile panna Eesti ühe edukaima võitlejaga, ei tähenda, et tal midagi tema vastu on,” arvas Renno.

Head Uudised GoodNews