1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. THE LEAGUE! Õhtujuht Kaarel Kose: A-Rühma kõik räpparid on võitlusspordiga kokku puutunud
THE LEAGUE! Õhtujuht Kaarel Kose: A-Rühma kõik räpparid on võitlusspordiga kokku puutunud

THE LEAGUE! Õhtujuht Kaarel Kose: A-Rühma kõik räpparid on võitlusspordiga kokku puutunud

Tondiraba jäähallis toimub täna võitlusspordi suursündmus The League 2, mida juhivad ka tänavu Cool D ja Kozy.

The League’i nelja mehe kikkpoksiturniiril osalevad Ott Remmer, Andres Oitsar, Romet Reilson ja Andrei Tšigileitšik (Valgevene). Kozy hoiab pöialt, et seekord läheks Ott Remmeril täkkesse: „Ta on alati hingestatud võitleja ja tal on mitmed ringitulekupalad olnud 100% tabavad. Kahjuks on tema „kõik või mitte midagi”-stiil ka Achilleuse kannaks. Sümpaatne tüüp ja tõesti loodan, et seekord läheb tal hästi.”

„Aga nelja mehe turniir tõotab olla väga põnev, sest Andres Oitsar on väga hea ja ründava stiiliga. Võib-olla tema on kerge soosik minu silmis. Samas olen liiga vähe näinud Romet Reilsonit, et julgeksin võitjat ennustada. See, mis näinud olen, on võib-olla liiga ammune ja noor mees on arenenud. Andrei Tšigileitšiku kohta ei tea just liiga palju nimest rohkemat. Igal juhul tõotab seekordne nelja mehe turniir tulla põnev, sest pigem on tegemist kõikide võitlejate puhul atraktiivse stiiliga meestega ja matšid, kus võetakse suuri riske, on põnevamad,” lisas ta.

Kozy eelistab teadlikult võitlejaid, keda paremini tunneb. Neutraalne olemine võtab emotsiooni ära. „Kindlasti ootan Markko Moisari ja Hendrik Themase võite, samuti on nappide kokkupuudete põhjal võitleja ja inimesena väga hea mulje jätnud Andy Manzolo. Teisi võitlejaid nii hästi ei tunne, aga selgelt elan kaasa n-ö omadele,” ütles ta. „Samas üks asi, mida väga soovin, on see, et kõik matšid oleksid enam-vähem võrdsed ja pingelised. Tasakaalust väljas fight’e olen kahjuks ka sellisel tasemel näinud ja need ei mõju hästi. Loodan, et kõik on oma füüsilises tippvormis ja mentaalselt valmis – kusjuures see viimane on võitlusspordis kordades olulisem arvatust.”

Ringi astuvad ka naisvõitlejad: Eneli Sõmer, Sigrid Kapanen, Crista Padu, Karin Ratnik. Kozy pole nõus väitega, et naiste kaklused on tihipeale isegi verisemad ja vihasemad. „Olgugi, et võitlusspordi kaasahaaravusest moodustab arvestatava osa agressiivsus ja ootus nokaudile, siis tegemist on spordiga, kus viha peab olema kontrollitud ja austus oponendi vastu on elementaarne,” sõnas ta. Kozyle ei meeldi jutt vihast ja verisusest – see ei ole asja eesmärk. Ta ootab alati tehniliselt head sooritust ja sportlaste füüsilist ettevalmistust, mis võimaldab terve matši vältel hoida tugevat pinget.

„Naised on enamasti – nagu ma isegi – kergemate kaalukategooriate esindajad, mis tähendab, et tehniliselt on lootust huvitavatele mõõduvõttudele,” muigas ta. „Samas nii väga kui seda mulle ka ei meeldi tunnistada, siis kohapeal vaadates on heal tasemel raskekaalumatš ikkagi atraktiivsem, sest see, kuivõrd võimas nokaudioht valitseb ühes löögis, on tajutav. Kindlasti on kergemad kaalud tehnilisemad, kiiremad ja liikuvamad, aga pinge, mis on raskekaalu mõõduvõttudes, korvab tihti suurema staatilisuse.”

Raskete meeste matšidest rääkides on Kozyl juba „programmi” kirjutatud 22. veebruari öösel toimuv Deontay Wilderi ja Tyson Fury profipoksi tiitlimatš. UFC-d jälgib jõudumööda samuti, suuremaid kikkpoksisündmusi püüab tabada ja nii edasi. „Igal pool on omad lemmikud ja ootan häid matše,” lausus ta.

Hetkel on läinud nii, et ise harrastab ta rohkem jää peal poordis pusklemist. Võitlusspordialadest on olnud K1 stiilis kikkpoks peamine harrastus. „Harrastanud olen ja meeldib just püstivõitlus – põhimõtteliselt kõik stiilid, samas pole täiskasvanuna maadlust proovinud, mine hullu tea. Klassikaline poks on tehniliselt põnev, muay thai samuti,” ütles Kozy.

Ta loodab The League’i lõppedes nautida ka veidi afterparty’t Chase & Statusega (Inglismaa) – esmakordselt on Eesti spordivõistluste ajaloos ühe katuse all võitlusspordiüritus ja järelpidu. Eminem üllatas tänavu Oscaritel legendaarse võitluslaulu „Lose Yourself” esitamisega. Võiks ka Eesti hiphopi grand old man võitlusspordiüritusel mõne loo laulda?

„Hea meelega esinen, kui kutsutakse. A-Rühma kõik räpparid on võitlusspordiga kokku puutunud ja selle võrra asi veel sobivam, tekstideski leiab referentse piisavalt. Cool D-ga oleme koos esinenud ka juba aastaid, nii et kui vajadus on, oleme omalt poolt valmis,” teatab Kozy.

Head Uudised GoodNews