1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. THE LEAGUE! Üks ring, kaks naist, kümme küsimust: naissõdalased Ratnik – Padu
THE LEAGUE! Üks ring, kaks naist, kümme küsimust: naissõdalased Ratnik – Padu

THE LEAGUE! Üks ring, kaks naist, kümme küsimust: naissõdalased Ratnik – Padu

Tondiraba jäähallis toimub täna The League 2, kus lähevad vastamisi Karin Ratnik ja Crista Padu.

Miks iga naine võiks poksitrenni minna?

Karin: Et astuda järgmine samm enesekaitsmise suunas  ja teha midagi, mida ei oleks ka ise  ette kujutanud. Aga poksitrennil ja poksitrennil on vahe: fitnesspoksimine on siiski hoopis midagi muud.

Crista: Saab enesekindluse, hea vormi ja oskuse ennast kaitsta.

Miks trennisaalist poksiringi astuda?

Karin: Väikesest peale on mulle kahevõitlus meeldinud. Ema arvas, et see pole neiule sobilik. Seetõttu alustasin iluvõimlemisega ning lõpetasin Vanemuise Tantsu- ja Balletikooli. Kasvades aga suurenes isu ja täiskasvanuna oli võimalus astuda oma samm. Olen terve elu harjunud tegema kõva trenni. Teadsin kohe, et kui valin nüüd sellise ala, siis ka võistlen. Muud varianti lihtsalt polegi.

Crista: Ma ei olnudki siis väga kaua trenni teinud, aga kuulsin, et tuleb Eesti Muay Thai Liiga ja tahtsin proovida. Ei arvanud, et teist korda kunagi veel ringi lähen, aga kohe peale fight’i tahtsin uuesti juba.

Mis iseloomustab tõelist sõdalast?

Karin: Tahe, distsipliin.

Crista: Tahe võidelda ja distsipliinist kinnipidamine.

Milline näeb välja võistluseks valmistumise periood?

Karin: Ideaalis trenn ja puhkus käsikäes, aga kuna mul on ka muud kohustused – kaks last, töö, pere -, siis jääb vaid trenn. Puhkuseks aega napib, aga saan siiski hakkama.

Crista: See ei erine väga tavalisest treeningajast, trennid on lihtsalt raskemad. Käin rohkem jooksmas, teen rohkem spurte, käin ujumas ja jälgin toitumist rohkem.

Lemmikvõitlejad?

Karin: Elan kõikidele eestlastele kaasa. Lemmikud on Ott Remmer, Uku Jürjendal ja Sigrid Kapanen.

Crista: Kindlasti Maxim Vorovski ja Liam Harrison.

Millise võitlejaga oma kaalukategooriast tahaks võidelda?

Karin: Oleks tore, kui keegigi oleks minuga samas kaalus. (Naerab.) Olen praegu pidanud osadest võistlustest n-ö loobuma, kuna vastaseid lihtsalt polegi. Aga Crista Padu on alati silma jäänud.

Crista: Üks, kellega küll kunagi kindlasti tahaks võidelda, on Yulia Sachkov. Ta on päris huvitava stiiliga ja minuga sama pikk ka.

Millised laulud aitavad enne matši?

Karin: Otseselt ei kuula üldse enne muusikat. Pigem ajan juttu trennikaaslasega, kes aitab mul ettevalmistuda. Üldiselt: mida agressiivsem muusika, seda parem.

Crista: Ei kuula enne midagi.

Kui palju taustatööd vastase kohta teinud oled?

Karin: Viljandi pole Tartust kaugel ja Kondor Fight Club on meil n-ö sõprusklubi. Võistlesin Cristaga detsembris Eesti meistritiitlile tai poksis. Tookord kaotasin. Üldiselt ei uuri ma enne võistlusi niimoodi vastast. Nagunii saan teha vaid seda, milleks olen end treeninud.

Crista: Ei olegi teinud. Olen teda võistlemas näinud ja oleme ka korra juba ringis kohtunud.

Kuidas iseloomustada vastast?

Karin: Crista on sihikindel, noor ja töökas.

Crista: Hindan Karini julgust kindlasti.

Millised on viimased mõtted enne ringi astumist?

Karin: Tee seda, mida oskad  ja kuula treeneri nõuandeid. Oled end selleks ettevalmistanud ja nüüd on aeg end proovile panna, tõestada.

Crista: Ma vist ei mõtlegi otseselt millelegi, küll aga visualiseerin palju. Tahan minna lihtsalt ringi ja teha oma asja.

Head Uudised GoodNews