1. Avaleht
  2. Sport
  3. GOODFIGHT I Yakuza Fight uus reegel “võitja võtab kõik” tagab, et kergeid võitluseid sellel õhtul ei tule
GOODFIGHT I Yakuza Fight uus reegel “võitja võtab kõik” tagab, et kergeid võitluseid sellel õhtul ei tule

GOODFIGHT I Yakuza Fight uus reegel “võitja võtab kõik” tagab, et kergeid võitluseid sellel õhtul ei tule

Yakuza Fight 6 NEW ERA võitlusõhtu, mis leiab aset 16. märtsil Rakvere Spordikeskuses, üks korraldajatest Jan Lipinski ütleb, et võitlusspordiõhtu tõuseb sellel õhtul uuele tasemele. Uus reegel „võitja võtab kõik“ tagab, et kergeid võitluseid ei tule, vahendas GoodFight.

Jan Lipinski. Foto: GoodFight, Evelin Kruus

Lipinski selgitas, et kõik võitlejad võitlevad võrdsetel tingimustel ja tasul, sõltumata nende tiitlitest ja auastmest. Võitlused otsustatakse loosi teel ning see reklaamib ja intrigeerib sündmuse võimalusi. „See on üks meie põhimõtetest. Uus ütlus „võitja võtab kõik“ tähendab, et kaotuse korral ei maksta. Tahame anda võitlejatele võimaluse ning et inimesed näeksid, kes on turniiri tugevaim võitleja.”

Uus ütlus „võitja võtab kõik“ tähendab, et kaotuse korral ei maksta. Tahame anda võitlejatele võimaluse ning et inimesed näeksid, kes on turniiri tugevaim võitleja.

Jan Lipinski. Foto: GoodFight, Evelin Kruus

Sündmuse teine korraldaja ja Eesti Poksiliidu juhatuse liige Jakov Peterson lisas, et on käinud paljudes kohtades võistlusi vaatamas, aga Rakvere on üks ütlemata unikaalne linn, kus on vapustav publik. “Rakvere on Yakuza Fight’i sünnikoht ja leian, et parim koht tagasitulekuks,“ lausus ta ja lisas, et Yakuza Fight`i raames toimus esimene võitlus Tapal, kus mees ise tollal elas ning vedas ka poksi populariseerimiseks Tapa poksiklubi. Esimene võitlusõhtu kandis nime Tapa Boxing Cup. Rahvale pakkus sündmus huvi, publikut oli palju ning edasi koliti juba Rakverre. Kui Tapal olid ainult olümpiapoksi matšid, siis Rakveres läks võitlusspordiõhtu suuremaks ning kaardiga laiendati profitaseme sportlastega. “Rakvere mulle väga meeldib. Isegi kui elasin Tapal, siis käisin tihti Rakveres ja võistluskorraldus seal edenes hästi. Kohalikul rahval on poksi vastu suur huvi ning elatakse väga ägedalt kaasa.”

Kohalikul rahval on poksi vastu suur huvi ning elatakse väga ägedalt kaasa.

Jakov Peterson. Foto: GoodFight, Evelin Kruus

Yakuza Fight kolmas korraldaja Andrei Senek leiab, et Eesti võitlussportlaste tase on hetkel hea – kuigi meie riik on väike, on paljud sportlased saanud poodiumitel häid kohti. Senek on pidanud 20 aastat treeneri ametit ning selle aja jooksul on näinud nii mõndagi. “Võin öelda, et meil on tubli järelkasv.”

Eesti võitlussportlaste tase on hetkel hea – kuigi meie riik on väike, on paljud sportlased saanud poodiumitel häid kohti.

Andrei Senek. Foto: GoodFight, Evelin Kruus

Kes astuvad ringi?

Yakuza Fight 6 võitlusõhtul astuvad nelja mehe turniiril kuni 80 kg ringi Hendrik Themas, Dmitri Salamatin, Marko Šults ja Lätist Raimonds Aukštikalnis.

Kaalukategoroias kuni 71 kg asuvad võitlusse Allan Volosatõh, Markus Mittal, Ukrainat esindav Bohdan Oliinyk ja Tymur Didiaiev, kes on samuti Ukrainast.

Võitlejad Yakuza Fight võitlusõhtust:

Marko Šults valmistub võitlusõhtuks treenimisel kõigeks ja kõigiks ning keskendub enda tugevustele. “Keskendun ettevalmistustele. Tuleb, kes tuleb,” lausus ta vastaste kohta.

Hendrik Themas ütles, et võitlusõhtul ta vastaste puhul õnnele lootma ei jää – valmis peab olema kõigeks. “Kõik vastased on väga erinevad. Enda valmisolek on alati prioriteet,” rääkis ta.

Raimonds Aukštikalnis sõnas võitluskaardil, et iga võitlus on tema jaoks oluline. „See on elustiil. Minu jaoks on võit nagu uus saavutus.“

2017. aastal poksiga tegelema hakanud Dmitri Salamatin, kes kavatseb ringi astuda Mishlawi looga „All Night“ rääkis, et soovib Yakuza Fight`il näidata oma oskuseid ja võita.

11-aastaselt poksimisega tegelema hakanud Allan Volosatõh lausus võitluskaardil, et võitlusõhtu annab hea võimaluse saada juurde kogemust nelja mehe turniiril ning saada ühtlasi ka paremaks võitlejaks.

Tšehhis elav ja Ukrainat esindav Tymur Didiaiev tõi võitluskaardil välja, et soovib Yakuza Fight`il tõestada endale ja kogu maailmale, et kõik inimesed on võrdsed.

Treener Kristo Männistu käe all treeniv Markus Mittal nentis, et võitlusõhtu Yakuza Fight on hea võimalus ennast tõestada.

Eestis elav ja Ukrainat esindav Bohdan Oliinyk leidis, et Yakuza Fight on hea võimalus heisata oma riigi lipp.

Yakuza Fight võitlusõhtul astub ringi ka tai, kikk- ja klassikalises poksis meistritiitli oma nimele kirjutanud Sigrid Kapanen. Kapanen lausus, et tema eesmärgiks on võidelda sellel aastal nii palju kui võimalik. Kapaneni vastaseks on Tšehhist pärit Tereza Dvořáková, kes ütleb, et Yakuza Fight pakub talle väljakutset ja kogemust.

Head Uudised GoodNews