1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ratasepp stardib homme Austrias ultratriatlonil
Ratasepp stardib homme Austrias ultratriatlonil

Ratasepp stardib homme Austrias ultratriatlonil

Rait Ratasepp stardib 12. juulil Austrias viiekordsel ultratriatlonil, kus tal tuleb läbida 19 km ujudes, 900 km rattal ja 211 km joostes.

Ratasepp läheb starti eesmärgiga püüda maailmarekordit 73:18:16, mis kuulub 2005. aastast prantslase Emmanuel Conraux’ nimele. Seda, et eestlane on selleks suuteline, kinnitas mõne nädala eest kahekordse ultratriatloni maailmarekord.

“Loodan hea vormi taas heaks tulemuseks vormistada. Rada on hea ja kiire. Kui suuremaid tagasilööke varustuse ja ilma näol ei tule, siis pean rekordi püstitamist üsna reaalseks. Ilmaennustuse kohaselt on oodata hoovihma, mis võib alati üllatusi ja ebameeldivusi kaasa tuua. Seega vaimselt tuleb valmis olla kõigeks. Stardis on ka üks mu tugevamaid konkurente, sakslane Richard Jung, kes garanteerib selle, et võistlusel tuleb anda endast maksimum,” sõnas Ratasepp.

Kuna võistlus on pikk, saab määravaks ka see, kes ja kui palju katsumuse vältel seisakuid endale lubab. Esikohakonkurentsis püsimiseks tuleb suuta sisuliselt kolm ööd-päeva magamata olla. Esialgse plaani järgi tahab Ratasepp esimese väiksema puhkepausi teha alles pärast 19 km ujumist ja 900 km rattasõitu. Seni on ta kõige pikemalt magamata sportinud 55 tundi järjest.

Võistlusel stardib 32 võistlejat: 28 meest ja neli naist. Start antakse Eesti aja järgi kell 8. Ratasepa võistlusnumber on 101. Tulemusi reaalajas saab jälgida korraldajate veebis.

Head Uudised GoodNews