1. Avaleht
  2. Sport
  3. STAR FM I Nädalavahetusel toimub tänavaspordi suursündmus ”Kevad Battles”
STAR FM I Nädalavahetusel toimub tänavaspordi suursündmus ”Kevad Battles”

STAR FM I Nädalavahetusel toimub tänavaspordi suursündmus ”Kevad Battles”

Täna käis Star FM Hommikuprogrammis külas Eesti kalisteenika ja Tänavaspordi Liidu president ja tänavaspordi suursündmuse „Kevad Battles“ korraldaja Erik Naissaar. Ta rääkis kalisteenikast, enda loodud Striidikoolist ja nädalavahetusel toimuvast „Kevad Battles’ist“.

Eesmärk jõuda olümpiale

”Kalisteenika on keharaskussport, mida oleme harjunud nägema välijõusaalides – sinna alla kuuluvad näiteks lõuatõmbed ja kätekõverdused,” ütleb Naissaar sissejuhatuseks. Tema sõnul liigutakse vaikselt juba ka selles suunas, et näha kalisteenikat ka olümpiaalana.

Erik Naissaar

Kalisteenikale keskendub ka Pärnus asuv Striidikool, mille Naissaar tänavaspordi harrastamiseks loonud on. ”Nimi tulenes ingliskeelsest terminist street workout, millele otsustasin koolile nime valides anda rohkem eestipärast kõla,” selgitab mees.

Kalisteenika alad

Kalisteenika ehk tänavasport koosneb omakorda mitmetest väiksematest aladest – trikisport, riistvõimlemine, lõuatõmbed, kükid jne. ”Eesmärk on olla võistlustel võimalikult kiire, see tähendab, et sooritused toimuvad aja peale,” selgitab mees.

Kalisteenikat saab harrastada vabas õhus ja välijõusaalides. Raskusi otseselt vaja pole, suurem osa toimub keharaskustega. ”Siiski oleme hetkel arendamas fitnessala, kus jõusaalis tuleb siiski ka raskustega kükke teha,” nendib Naissaar ja lisab, et nii nagu iga spordialaga tuleb ka kalisteenikas hoida üldfüüsilist vormi.

Nutitelefoni peale aega ei raiska

Naissaar nutitelefoni ei kasuta. ”Vahetasin nutitelefoni nuppudega telefoni vastu – ma ei taha telefonis istumise peale aega raisata. Alguses oli kõige šokeerivam, et midagi enam ei tinisenud taskus,” meenutab ta.

Jürgen Pärnsalu

Mehe hobiks on lisaks reisimisele ja kontsertlavade ehitamisele ja TikTok-is sisu loomine. Nutitelefoni puudumine siiski takistuseks ei ole, kuna Naissaarel on eraldi videograaf. ”Ma ei ole siiski täielikult nutimaailmast eraldunud. Kasutan arvutit ja tahvelarvutit edasi,” selgitab ta.

Kevad Battles 2023

Kevad Battles on spordifestival, kuhu kuulub 6 spordiala, millest ükski pole olümpiaspordiala. See teebki Naissaare sõnul sündmuse eriliseks. Näiteks on esindatud fitness challenge, rannajalgpall ja rammumehed keda saab näha rekkat sikutamas ja raskeid tünne vedamas.

Jürgen Pärnsalu, Andres Puusepp, Erik Naissaar, Monika Kuzmina ja Pille Minev (Foto GoodNews)
Jürgen Pärnsalu, Andres Puusepp, Erik Naissaar, Monika Kuzmina ja Pille Minev

”Kevad Battles toimub 27-28. mail ja nädalavahetuseks lubatakse sooja ilma, nii et tulge kõik nautima. Ürituse avab laupäeval kell 11:00 üks vanem härra, kelle puhul on tegu spordikunstnikuga. Ta on ise soovinud juba pikalt ürituse avanumbrit teha, seega see aasta on see võimalus olemas,” jääb Kevad Battles korraldaja salapäraseks ja ütleb, et kellega täpsemalt tegu, saab näha juba selle laupäeval kell 11:00.

KUULA STAR FM INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews