1. Avaleht
  2. Sport
  3. Järvamaa parimaks spordiürituseks valitud Väätsa Takistusjooks tuleb taas
Järvamaa parimaks spordiürituseks valitud Väätsa Takistusjooks tuleb taas

Järvamaa parimaks spordiürituseks valitud Väätsa Takistusjooks tuleb taas

Aasta üks meeleolukamaid ja Järvamaa parimaks spordiürituseks valitud Ragn-Sells Väätsa Takistusjooks tuleb taas. Sel aastal 5. sünnipäeva tähistav üritus toimub 29. juulil algusega kell 12:00 Väätsal.

Ümber ilusa Väätsa järve kulgev 5 km jooksurada sisaldab endas hulganisti erinevate takistuste ületamist: veetakistused, ronimised, roomamised, hüppamised jne. Tegu on kogu perele mõeldud ja kõigile jõukohase rajaga, mille eesmärgiks on pakkuda võrreldes tavalise jooksuüritusega kordades rohkem emotsioone.

Korraldaja Taavi Parts sõnab: „5 aastat tagasi mõtlesime, et võiksime teha ühe sportliku ürituse, mis ei oleks lihtsalt jooks, vaid midagi lõbusat ja meeleolukat. Tekkis mõte ehitada rada täis igasuguseid ägedaid takistusi. Hobi korras tehtud üritusele hakkas tulema järjest enam inimesi üle Eesti ning igal aastal on osalejate arv kasvanud. Sel aastal tähistame 5. sünnipäeva ja selleks puhuks oleme välja mõelnud põnevaid uusi takistusi. Rahva lemmikud – tuletõrje poolt tehtud veeliuväljakud, jõe ületamised, lauda lakast alla hüppamine jne – on kõik kenasti ka sel korral rajal olemas. Siiski oleme jäänud oma algse idee juurde, et rada peab olema lõbus ja igas vanuses osavõtjatele läbitav.”

Tulihingelised sportlased saavad ka sellel rajal end tühjaks joosta, kuid kogu raja disainimisel ja takistuste valimisel on korraldajad lähtunud sellest, et need oleksid kõigile jõukohased. „Oleme lähtunud sellest, et kui see jooks on aasta jooksul ainukene spordiüritus, kus inimesed osalevad, siis sellest saadud elamus peab olema midagi, mis kestab läbi aasta. Näiteks eelmisel aastal osales jooksul üks peatselt abielluja, kes oli tüdrukute õhtut tulnud tähistama just siia rajale. Usun, et see on talle mälestus kogu eluks,” märkis Parts.

  • Eelregistreerimine 29. juulil toimuvale Väätsa Ragn-Sells 5. takistusjooksule on alates tänasest avatud! Kui oled tulemas, pane ennast kirja, sest kuni 16. juulini on osalustasu kõigest 10 eurot. Jooksule saab registreeruda Ragn-Sells Väätsa Takistusjooksu Facebook’i lehel.
Head Uudised GoodNews