1. Avaleht
  2. Sport
  3. NII TORE POISS! Tallinna volikogu esimees õnnitles 11-aastast kabe maailmameistrit
NII TORE POISS! Tallinna volikogu esimees õnnitles 11-aastast kabe maailmameistrit

NII TORE POISS! Tallinna volikogu esimees õnnitles 11-aastast kabe maailmameistrit

Septembri alguses Bulgaarias Kranevos toimunud noorte MM-il 64-ruudulises kabes võitis B-14-vanuseklassis välkkabes 11-aastane Pääsküla kooli õpilane Priit Lokotar, keda täna õnnitles Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik.

Teriku sõnul teeb rõõmu, et Tallinnas on noori, keda treenida ja kes suurvõistlustelt selliste võitudega tagasi tulevad. „Mõne aasta eest nimetati ju Nõmme Eesti kabepealinnaks. Priit Lokotari ja ka teiste rahvusvaheliselt edukate noorte Nõmme kabetajate saavutuste tõttu on see tiitel jätkuvalt õigustatud. Lisaks silmapaistvatele tulemustele kabes on Priit ka koolis tubli. Sel kevadel pälvis ta Tallinna aasta õpilase tiitli,“ lausus linnavolikogu esimees.

Noor maailmameister rääkis, et kabet hakkas ta mängima lasteaias, kuid kabetrenni läks 1. klassis ema töökaaslase soovitusel. Peale kabe meeldib talle ujumine. Samuti on ta tegelenud maadlusega.

Lokotar on rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt korduvalt medalitega tulnud. Mais võitis ta vene kabe EM-il kabes ja täisajakontrolliga kabes hõbemedali, välkkabes aga pronksi. Eelmisel aastal tuli Lokotar Euroopa meistriks nii rahvusvahelises kui ka vene kabes, noorte MM-il sai aga siis kaela pronksmedali.

Priit Lokotari treenerid on Heinar Jahu ja Urmo Ilves. „Kabetaja jaoks on parim treening mäng. Arengule võib saada takistuseks, kui pole koduseid konkurente. Ma loodan, et Priidul on neid Eestis veel piisavalt. Kui mitte omavanuste seas, siis vanemas vanuseklassis kindlasti. Priit mängib ju ka täiskasvanute arvestuses. Näiteks kevadel sai ta Eesti meistrivõistlustelt kaela pronksi,“ rääkis Heinar Jahu.

Oktoobris osaleb Priit Lokotar Türgis MM-il rahvusvahelises (100-ruudulises) kabes.

Head Uudised GoodNews