1. Avaleht
  2. Sport
  3. KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Tänavaspordi edendaja Erik Naissaar: üks päev oleme olümpial nagunii!
KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Tänavaspordi edendaja Erik Naissaar: üks päev oleme olümpial nagunii!

KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Tänavaspordi edendaja Erik Naissaar: üks päev oleme olümpial nagunii!

Raadio 2 saates “R2 Pulss” tegi saatejuht Robin Juhkental intervjuu Eesti kalisteenika ja tänavaspordi liidu presidendi ja tänavaspordi suursündmuse „Kevad Battles“ korraldaja Erik Naissaarega. Erik selgitas, et tänavaspordi ja kalisteenikaga seostub ehk kõige paremini kergliiklustee või metsarada, kus on olemas välijõusaalid ja kus saab tegeleda erinevate harjutustega. Omakorda jaguneb see veel kaheks distsipliiniks – tehakse trikke ja teiseks tehakse lihtsalt jõudu.

R2 Pulss: Robin Juhkental ja Erik Naissaar. Foto: GoodNews

Kõige populaarsem tänavaspordi ala on trikitamine

„Mõnele n-ö vanakooli inimesele võib see meenutada riistvõimlemist, kuid tehnika ja reeglid on teised,“ selgitab Naissaar Tänavaspordi trikitamise erinevust traditsioonilise riistvõimlemise eest.

Teine pool on baasharjutused, mida on väga mitmeid erinevaid, sarnaselt crossfit’ile, kus harjutusi on võimalik mitmete erinevate reeglite ja tehnikaga sooritada.

R2 Pulss: Erik Naissaar ja Robin Juhkental. Foto: GoodNews

Võistlustantsult kalisteenika peale

Naissaar alustas omal ajal võistlustantsuga, kuid huvi kalisteenika vastu tekkis kooli hoovis, kui nägi paar klassi vanemaid poisse lõuatõmbe harjutusi tegemas igal vahetunnil. „Mäletan, et neil olid töökindad käes, et oleks hea haarata – selline getovärk oli,“ muigab Naissaar. Jõudu noormehel tollel hetkel veel piisavalt polnud, et oleks julgenud suuremate poistega harjutamas käia, kuid omaette pusides sai hoovis julgemalt alaga tegelema hakata.

R2 Pulss: Robin Juhkental. Foto: GoodNews

Ala juures enim võlub meest spordikorraldus – edulood ja välismaa võistlustel osalemine.

Ala muutub aina populaarsemaks

Statistiliselt leiab Naissaar, et Eestis on ala aina populaarsemaks muutunud. Hinnanguliselt võiks alaga tegeleda umbes 4000 inimest, võistlustel osalejaid ca 40-50, mis on suhteliselt uue ala kohta ja Eesti rahvaarvu arvestades väga hea näitaja.

Üks päev oleme olümpial nagunii, pole kahtlustki.

Enda Tänavaspordiga alustas Naissaar üpris keerulisel ajal, ehk täpselt enne koroonapuhangu algust. „Elasin sellel hetkel Tallinnas, kuigi pärit olen Pärnust. Nagu ikka, tahtsin olla pealinnas, kuid mingi hetk tuli isu ajada enda asja ja tegeleda enda lemmiktegevus – spordiga,“ meenutab noormees. 4 kuud sai Naissaare esimene stuudio avatud olla, kui tuli juba uksed koroona tõttu sulgeda. Mees kolis tagasi Pärnusse, kus tänaseks on Pärnu Striidikool üks kiiremini arenenud spordiklubisid.

R2 Pulss: Erik Naissaar. Foto: GoodNews

Unistus jõuda olümpiale

„Saime kutse Pariisi 2024. aastal korraldada urban alal maailmakarika võistlused ja mul on tunne, et see toimub,“ räägib mees olümpiale pääsemise suurest võimalusest. Hetkel on ainsaks väljakutseks rahastus. „Üks päev oleme olümpial nagunii, pole kahtlustki.“

KUULA RAADIO 2 INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews