1. Avaleht
  2. Sport
  3. Trennihundi ABC! Kuidas valida treeningriideid
Trennihundi ABC! Kuidas valida treeningriideid

Trennihundi ABC! Kuidas valida treeningriideid

Spordiriiete tähtsus tänavamoes on oluliselt kasvanud, mistõttu pöörab järjest rohkem inimesi tähelepanu sellele, mida kanda trenni tehes. Stilist ja treener annavad nõu, kas trenni tehes on tähtsam viimase aja trendikamad trenniriided või praktilisus ning milliseid trende võib kohata selle aasta treeningmoes.

Kristiine ja Rocca al Mare keskuste stilisti Kristiine Lään-Vantsi sõnul on viimase aja tänavamoes valitsenud 90ndate elemendid jõudnud ka trenniriiete valikusse. “Spordimood muutub ajas samas suunas nagu üldiselt mood muutub. Kui on moes 90ndad, siis on seda näha ka trenniriietes. Kui on moes tohutud lillemustrid, siis näeb seda alati ka spordimoes. Hetkel on moes alt laiaks minevad püksid –  sel aastal toob mood need ka spordirõivastesse,” kirjeldas stilist.

Lään-Vantsi sõnul muutub treeningsaali mood sel aastal kindlasti kirjumaks. “See, et alt laienevad püksid moes on, ei tähenda, et kitsad retuusid ära kaoks. Lisaks tulevad järjest rohkem pilti one-piece trenniriided ehk siis ühes tükis retuusid ja top. Neid on nii pikki, kui ka lühikesi ja olen üsna kindel, et suvisel ajal näeb neid ka trenniväliselt,” selgitas Lään-Vantsi.

Stilist lisas, et 2023. aasta spordimood toob tagasi rohkem kui kunagi varem tennise ja golfi kleidid ning seelikud, mis on moes nii treeningsaalis kui tänavamoes. Värvide osas näeb nii maalähedasi toone, kui ka väga erksaid ja värvilisi trenniriideid.

Foto: MyFitness

Trenni võib teha ka tavaliste dressipükste ja t-särgiga

MyFitness Kristiine treeneri ja treeningute juhi Eva Ottase sõnul on treeningriideid valides moe ees tähtsam siiski mugavus. “Treeningriided peaksid olema võimalikult mugavad ja lihtsalt endale meeldima. Üldiselt sobivad kõik treeninguks mõeldud riided kõikideks treeninguteks, kuid näiteks joogas ja pilateses on mõnusam olla just liibuvamate riietega, mis ei jää liikumisel kuidagi endale ette,” selgitas ta. Siiski toonitas treener, et spordirinnahoidja kandmine on naistele oluline: “Tavalise rinnahoidjaga ei ole soovitav treenida. Kuid üldiselt – tule nagu sul on mõnus ja mugav, tähtis on, et liigutaksid!” 

Eva Ottas. Foto: MyFitness

MyFitness Kristiine treener nentis, et trenni ei tohiks minemata jätta lihtsalt sel põhjusel, et pole viimase moe järgi riideid või õiget varustust. “Trenni võib tulla täitsa tavaliste retuuside või dressipükste ja t-särgiga. Kui tundub, et higistamine ei paista pluusilt läbi, riie ei veni kohe välja ja retuusid ei paista tuharaosast läbi, siis sobivad ka tavalised dressid kenasti,” selgitas ta. Treener tõi välja, et õnneks on tänapäeval paljudel soodsamatel riidekettidel ka oma spordirõivaste liin, kust saab taskukohased trenniriided soetada.

2023. aasta tänavamoes näeb varasemast enam spordirõivaid

Kuivõrd spordiriided on osa ka tänavamoest, rääkis Kristiine ja Rocca al Mare keskuste stilist, et 2023. aasta toob tänavpilti kindlasti rohkem sportlikke riideid, näiteks trendikaid dressikomplekte. “Inimesed soovivad järjest rohkem mugavust ja lihtsust, kuid samal ajal riietust, mis on modernne ja näeb hea välja. Kindlasti stiliseeritakse senisest palju rohkem oma riietusse spordiesemeid ning rõivaid,” nentis stilist. Ta tõi välja, et juba aasta 2022 tõi tänavapilti tavariiete miksimist spordiriietega, kuid sel aastal näeme seda kindlasti palju rohkem.

Foto: Kristiine ja Rocca al Mare keskus

“Ma arvan, et paljud naised kasutavad juba ka spordirinnahoidjaid või sportlikke crop-toppe pintsakute ja jakkide all. Sportlikke tosse saab samuti stiliseerida viisakamate pükstega, mis on hetkel väga trendikas. Samuti sobivad spordiretuusid hästi mõne mõnusa kampsuni ja tanksaabastega,” julgustas stilist eri stiile kokku sobitama.

Kui sportlikud tossud on osa tänapäevasest trendikast outfitist, siis MyFitness Kristiine treeneri Eva Ottase sõnul peaks trenni minekuks olema kindlasti spetsiaalselt treenimiseks mõeldud jalatsid. “Jalanõu, millega trenni tehakse, seda vabal ajal ei kanta. Treeningjalats tuleb valida eesmärgipõhiselt: kes jookseb, sellele on spetsiaalne jooksujalats – must be! Rühmatreeningusse korralik treeningjalats, jõusaalis tugevama tallaga sporditoss. Treeningjalanõusid võiks olla võimalusel mitu paari, et üks saaks vahepeal kuivada eelmisest treeningust,” soovitas treener.

Ta pani südamele, et treeningalanõude osas tuleks olla rangem ja nõudlikum ning traumade ära hoidmiseks jalanõult allahindlust teha ei tohi – siis on jalalaba ja põlvede tervis hoitud.

Head Uudised GoodNews