1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti neljapaat MK-etapil eelsõitude parim
Eesti neljapaat MK-etapil eelsõitude parim

Eesti neljapaat MK-etapil eelsõitude parim

Eesti paarisaeruline neljapaat  Foto: Fred Killing
Eesti paarisaeruline neljapaat
Foto: Fred Killing

Täna startis Šveitsis Luzernis sõudmise maailmakarika III etapp, kus Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo sõitis välja eelsõitude päeva parima aja. Finišeerumine ajaga 5:52.35 tagas paatkonnale otsepääsu homsesse poolfinaali.

„Meie mehed sõitsid korrektselt ja targalt – just nii nagu kokku leppisime. Esimese 500 m ei lasknud nad konkurente ära, II ja III 500 m peal olid nemad juba tegijad ning sõitsid parimaid aegu ja ka finišisse tuldi eduga. Kõik õnnestus väga hästi. Eelsõitude põhjal nüüd edasist asjade käiku kindlasti paika panna ei saa. Konkurendid on tugevad ja tegijad. Homsetes poolfinaalides läheb päris võidusõiduks ja sealt edasisaamine ei ole kindlasti kerge, aga eesmärk on A-finaalis kõrgeimate kohtade nimel võidelda,“ rääkis meeskonna treener Matti Killing vahetult pärast võistlust.

Samast sõidust pääsesid lisaks Eestile otse poolfinaali ka USA (5:53.28) ja Poola (5:54.24). Teistest eelsõitudest pääsesid otse poolfinaali Suurbritannia (5:53.34), Uus-Meremaa (5:54.73), Austraalia (5:56.54) Saksamaa (5:53.13), Sloveenia (5:55.76) ja Tšehhi (5:58.25).

Eelsõidu tulemused.

A-finaali pääsejad selgitatakse välja homme, 12. juulil, meie aja järgi kell 15.40. Kahest poolfinaalist pääsevad A-finaali mõlema sõidu kolm kiireimat paatkonda.

A-finaal on kavas 13. juulil kell 14.48. Võistlusest näeb ka otsepilti www.worldrowing.com vahendusel.

Head Uudised GoodNews