1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. THE LEAGUE! Cool D: isiklikult ootan huviga õhtu ainsat vabavõitlusmatši Manzolo ja Ivanovi vahel
THE LEAGUE! Cool D: isiklikult ootan huviga õhtu ainsat vabavõitlusmatši Manzolo ja Ivanovi vahel

THE LEAGUE! Cool D: isiklikult ootan huviga õhtu ainsat vabavõitlusmatši Manzolo ja Ivanovi vahel

Tondiraba jäähallis toimub 22. veebruaril võitlusspordi suursündmus The League, mida juhivad ka tänavu Cool D ja Kozy.

Tänavu küll ülekannet ei toimu ja nad kommentaatoriametit seal ei pea, kuid Cool ütleb, et lihtsam on kommenteerida sportlast, kellega on juba ajalugu olemas ja kelle võitlusi oled varem näinud. “Eelnevatele sündmustele toetudes ongi huvitavam näha, kas ja millised on olnud muutused. Tundmatute ja esmakordsete võistlejatega on just keerulisem, eriti kui nende kohta ka internetis mingit infot ei leia. Tihti sportlased ei täida ankeete ja siis mõne vähetuntud võitleja kohta polegi palju öelda,” sõnab ta.

Kes pakuvad tänavusel üritusel enim huvi?

Mina isiklikult ootan huviga kindlasti õhtu ainsat vabavõitlusmatši Andy Manzolo ja Dmitri Ivanovi vahel. Ehk ma pole kõige paremini informeeritud, kuid arvan, et võidutseb Manzolo. Mõlemad on väga motiveeritud võitlejad. Eks saame näha. Taas on võimalus ringis näha ka Hendrik Themast. Loodan, et ka tema suudab alistada oma vastase, kelleks on 2019. aasta WAKO MM-i pronksmedalist Jevgeni Laševski Valgevenest. Aga nagu ikka, veriseid üllatusi võib alati tulla. Oleme põnevas ootuses.

Rahvalemmik Markko Moisar astub taaskord ringi kodupubliku ees. Millised on mõtted Markko ja valgevenelasest vastase Aleksander Kozatšenka matši osas?

Kahjuks ma ei tea Markko vastasest eriti midagi, seega on mul raske kommenteerida, kuid loodan, et on talle siiski korralik vastane. Ilmselt on, sest me ju teame Markko energilist ja kirglikku võitlusstiili, seega usun, et korraldajad on talle leidnud just sobiva vastase.

Kui suurt rolli mängib võitlusspordi juures vedamine?

Vedamisel on võitlusspordis arvatavasti väga vähe ruumi. Vedamiseks võib ju parimal juhul pidada seda, kui vastane teeb mingi vea ja sa seda kiirelt ära kasutada suudad.

Kui oluline võib olla ühe võitleja jaoks mõttemaailmaga tegelemine?

Seda oleks kõige parem võitlejatelt küsida, kuid nii palju kui mina tean, siis on see väga oluline. Paljude jaoks kindlasti sama oluline kui trenn ja füüsiline, ehk isegi olulisem. Mike Tyson on enda kohta sama öelnud, et kõige tähtsam on see, mis su peas toimub. Sa pead olema vaimselt ettevalmistunud ja oma võidus absoluutselt kindel. Keegi ei lähe ju ringi mõttega “eks näis, mis saab”.

Käivad võitlussport ja hiphop käsikäes?

Ma ei tea, kas nad just käsikäes käivad, aga ehk ühendab hiphoppi ja võitlusalasid see, et mõlemad on konkreetsed ja jõulised alad. Räppmuusika viimasel ajal kahjuks mitte enam niivõrd, liiga palju on roosat vingumist ja lalisemist. Algselt oli räpp ikka vihane ütlemine ja jõuline muusikastiil ehk nii-öelda verbaalne vastand jõulistele võitlusaladele. Eks seepärast paljud võitlejad oma muusikaks ongi valinud hiphopi. See annab neile jõudu ja väljendab neid kõige paremini.

Eestis on tehtud üks ajaloo parima räpialbumi küsitlus. Seda vaadates on huvitav, et puuduvad 1980. aastate suured plaadid. On asi selles, et kasvasite 1990. aastate plaatidega (1980. aastate omi polnud saada Nõukogude Liidus)? Ei armunud 1980. aastate omadesse isegi hiljem nii palju?

Kuna räppmuusika saigi hoo sisse just ‘90ndatel ja täpselt sel ajal ma ka ise selle muusika sees üles kasvasin, siis ilmselt mõistetav, miks just ‘90ndad on silma jäänud. Mulle isiklikult meeldib ka ‘90ndate räpp kõige rohkem: siis see oli jõuline, värske, uus ja huvitav. Tegelikult päris esimesed hiphopialbumid ilmusid juba ‘70ndate lõpus, aga see ja ‘80ndad oli pigem selline räpieelneperiood, soojendus, põhiline ajastu leidis aset ‘90ndate alguses. Kui kuulata esimesi ‘70ndate lõpu ja ‘80ndate hiphopilugusid, siis need kõlavad ikka väga erinevalt võrreldes sellega, mis hiljem aset leidis.

Sellel aastal juhite õhtut vaid eesti keeles, varasemalt oli kahekeelne sooritus. Mismoodi see mõjutab teie esinemist?

Loodetavasti saame emakeeles õhtut juhtides rohkem rahvaga suhelda, sest nüüd on selleks natuke rohkem ruumi. Kahes keeles õhtujuhtimine oli ka meie jaoks tõsine väljakutse. Eks rääkimist oli ka poole rohkem. Aga loodame ka tulevikus hakkama saada, kui taaskord vaja mitmes keeles rääkida.

Head Uudised GoodNews