1. Avaleht
  2. Sport
  3. Soome driftihooaja viimase võistluse panid kinni eestlased
Soome driftihooaja viimase võistluse panid kinni eestlased

Soome driftihooaja viimase võistluse panid kinni eestlased

Nädalavahetusel Pesämäki ringrajal peetud Radalle driftihooaja viimasel võistlusel said profiklassis poodiumi parimad kohad ainsate eestlastena osalenud Jako Pino ja Ao Vaida.

„See võit on eriti magus, kuna minu jaoks oli tegu 2021. aasta esimese ja viimase sõiduga ning üle kahe aasta esimese profivõistlusega,“ selgitas Pino ja lisas, et võit ei tulnud kergelt, kuna kvalifikatsioonides oli rada vahelduvalt märja ja kuiva asfaldi tõttu väga ettearvamatu.

„Finaalisõit oli väga pingeline. Jako Pino on väga kiire sõitja ja temaga mõõtu võtta on adrenaliinirohke kogemus. Finaalsõitudeks oli rada peaaegu täielikult ära kuivanud, mistõttu saime pealtvaatajatele pakkuda täisgaasil vaatemängu,“ lisas Vaida.

Võistlustel osalesid profiklassis 15 sõitjat. Pino sõitis Toyota Supraga, Vaida aga BMW 328 Turboga. Kolmanda koha saavutas Mikko Viitala, kes sõidab Chevrolet Camaroga.

Poolproffide klassis sai 18 driftisõitja konkurentsis kolmanda koha BMW E46 V8-ga sõitnud Sander Kelner.

Pesämäki drifti rajaosa on Baltikumis kuulus väga kiire sisenemiskiiruse poolest: kiiremad autojuhid sisenevad võistlusesse sõidukiirusega umbes 160km/h.

Jako Pino on drifti sõitnud 2012. aastast. Ao Vaida võistleb profiklassis 2019. aastast. Ta saavutas 2021. aasta Eesti meistrivõistlustel kolmanda koha.

Head Uudised GoodNews