1. Avaleht
  2. Sport
  3. Osavõtt tasuta! Pühapäeval toimub Nõmmel traditsiooniline Rabajooks
Osavõtt tasuta! Pühapäeval toimub Nõmmel traditsiooniline Rabajooks

Osavõtt tasuta! Pühapäeval toimub Nõmmel traditsiooniline Rabajooks

Pühapäeval, 13. oktoobril toimub 92. korda traditsiooniline Nõmme kogupere spordisündmus Rabajooks. Tuhanded jooksusõbrad vallutavad Harku raba teed kaks korda aastas – kevadel ja sügisel. Rabajooksust osavõtt on kõigile tasuta.

Rabaringi pikkus on 6,3 km. Stardipaik on Pääskülas, Suvila ja Kalda tänava ristmiku läheduses. Start on avatud kell 11.00 – 12.00, rajale lastakse iga viie minuti tagant. Finišis saab igaüks ise oma aega elektrooniliselt ajatabloolt vaadata, kiipidega ajavõttu Rabajooksul ei ole. Finiš suletakse kell 13.00. Esimeses ühisstardis startinute vahel selgitatakse välja kolm paremat meest, naist, poissi (sünd 2007. a või hiljem) ja tüdrukut (sünd 2007. a või hiljem). Esikolmikuid autasustatakse kinkekottidega, mille on välja pannud Rabajooksu koostööpartnerid. ️

„Rabajooks on pikkade traditsioonidega rahvaspordiüritus, mille võlu seisneb selles, et rajal kohtuvad erinevad põlvkonnad – nii pisikesed lapsed, noored sportlased kui ka vanaemad ja vanaisad. Tähtis ei ole kiirema aja saavutamine, vaid rõõm ühisest liikumisest,“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis. Esimesed 2000 jooksu lõpetanut saavad täidetud osavõtjakaardi vastu traditsioonilise vimpli. Osavõtjakaardi saab täita enne starti kohapeal. Lisaks kingib Viking Line 2500-le jooksu lõpetajale reisi Helsingisse.

Osalejatel tasuks Rabajooksule tulla võimalusel jala, jalgratta või ühistranspordiga, sest parkimisvõimalused on piiratud. Jalgrattaga tulijatele on võistluspaigas olemas valvega jalgrattaparkla. Kohapeal on võimalik vahetada riideid ning jätta kotid hoiule riidehoidu.

Autosid ei saa parkida stardi-finišiala lähedusse. Soovitame parkida autod Kadaka puiestee ja Õitse tänava vahelisele Kalda tänava lõigule, Tihniku tänavale või Tähetorni tänava äärsesse kergliiklustee parklasse. Palume autosid metsavööndisse ja haljasaladele mitte parkida!

Rabajooksu korraldab Nõmme linnaosa valitsus. 92. Rabajooksu toetavad: Viking Line Eesti, Happy-Fly Batuudikeskus, MyFitness, Kaitseliidu Nõmme malevkond ja Naiskodukaitse Nõmme jaoskond, Eesti Kergejõustikuliidu kohtunikud, Kadrioru Staadion, Oriflame, Saku Läte, Kiusamisest Vabaks, La Muu, Nõmme Seikluspark, Veski Mati, Belief energiavesi, Pähklinäpp ja Discland Discgolfi keskus.

Täpsem info ja jooksu juhend on Rabajooksu koduleheküljel www.rabajooks.ee

Head Uudised GoodNews