1. Avaleht
  2. Sport
  3. Minister kutsus spordivaldkonnas keskenduma inimestele
Minister kutsus spordivaldkonnas keskenduma inimestele

Minister kutsus spordivaldkonnas keskenduma inimestele

ESK_2014_finalKultuuriminister Urve Tiidus kutsus täna Paides toimuva kaheksanda Eesti spordi kongressi eel keskenduma senisest enam inimestele.

“Spordi kongress võttis 2002. aastal vastu otsuse, millega seadis eesmärgiks kümmekonna aastaga luua kõikjale Eestisse nüüdisaegsed spordirajatised. Praeguseks on see plaan koostöös riigi ja omavalitsustega teostunud – üle Eesti on ehitatud staadionid, spordisaalid, ujulad, terviserajad ja tervisespordikeskused. Nüüd on aeg seada uued sihid. Keskendume veelgi enam inimestele: harrastus- ja tippsportlastele ning treeneritele. Viimastele oleme paremate töötingimuste loomisel esimese sammu juba astunud, kutsudes uuest aastast ellu treenerite palgatoetuse süsteemi,” märkis kultuuriminister pressiesindaja teatel.

Visioonidokument “Eesti Sport 2030” paneb paika spordivaldkonna eesmärgid järgnevaks 15 aastaks. “Meie ühine plaan on, et aastal 2030 oleme sama heas füüsilises ja vaimses vormis nagu meie naabrid Põhjamaades. Pikeneb tervena elatud eluiga ja paranevad eneseteostuse võimalused, mis omakorda edendavad väljavaateid majanduskasvuks,” lisas Tiidus.

Spordipoliitika põhialuste koostamine algas ühiste kavatsuste protokolli sõlmimisega Eesti Olümpiakomitee ja kultuuriministeeriumi vahel ülemöödunud aasta lõpus. Arengustrateegia koostamist korraldas spordikoolituse ja -teabe sihtasutus. Pärast Eesti spordi kongressil heakskiitmist esitatakse arengusuunad valitsusele ning riigikogule vastuvõtmiseks.

Eesmärk on strateegiadokument riigikogus vastu võtta tuleva aasta veebruariks.

Head Uudised GoodNews