1. Avaleht
  2. Sport
  3. JOOSTES HEAD TEGEMA! Kevadjooksust saab tuge Vinni Perekodu
JOOSTES HEAD TEGEMA! Kevadjooksust saab tuge Vinni Perekodu

JOOSTES HEAD TEGEMA! Kevadjooksust saab tuge Vinni Perekodu

Mulluse kevadjooksu start Foto: Ain Liiva
Mullune kevadjooksu start
Foto: Ain Liiva

16. mail toimub Rakveres MTÜ Rakvere Maraton eestvõttel viie kilomeetri pikkune heategevuslik kevadjooks, mille osavõtumaksust laekuv tulu suunatakse Vinni Perekodule sporditarvikute soetamiseks ja laste suviste ekskursioonide rahastamiseks.

Läinud aastal kogunes Rakvere Rattaööga 3635 eurot, mis läks Virumaa naiste tugikeskusele. Oma panuse sellesse andis 706 ratturit. Veel enne seda toetati heategevusliku liikumisüritusega Rakvere Lille kooli vaimupuudega lapsi 3000 euroga. Lisaks on sama vabaühendus toetanud ViKe kergejõustikuklubi andekaid noori, paljulapselisi peresid Lääne-Virumaal ja teisi häid algatusi.

Võistluse peasekretäri Riina Ignatovi ütlusel on oluline, et toetusraha saab asutus, kelle vastu on usaldus, ja et sellega saavutatav tulemus oleks maakonnas tunnetatav. Ta avaldas lootust, et ka seekord suudetakse heategevusparnerile koguda märkimisväärne tugi. Korraldusliku kulu võistluse organiseerimisel ja turundamisel katab Rakvere Maraton MTÜ koos toetajatega.

„Oleme oma meeskonna ja toetajatega aastaid panustanud selle nimel, et meie maakonna inimesed oleksid terved ja õnnelikud. Üks oluline alus selleks on liikumine. Õnnetunde loob ka perega ühiselt veedetud aeg ja teiste nimel panustamine. Loodame, et osaleb vähemalt 300 inimest, millega õnnestuks koguda 2100 € tuge. Kõik tublid inimesed on oodatud jooksma, kepikõndima või käima. Ühiselt saab teha suuri asju!” märkis Riina Ignatov.

Kevadjooksu start ja finiš ning võistluskeskus paiknevad Rakvere Spordikeskuses, aadressil Kastani 12, Rakvere. Stardid toimuvad Rakvere Spordikeskuse küljelt ajavahemikus 17.00-17.10. Konkreetne stardiaeg sõltub osalejate arvust.

Rakvere Kevadjooks toimub Rakvere linnas marsruudil: Kastani puiestee-Silla-Pikk-Tammiku-Tammiku park-Tõusu-Vallimäe tee-Tallinna-Näituse-Rahvaaed-(sisenemine Põhja väravast)-Vabriku-Tallinna-Pikk-Spordi-Rakvere Spordikeskus.

Kõik rajale jäävad teeületused kaetakse liikluse reguleerijatega, kes on helkurvestides selgelt eristatavad. Lisaks kaasatakse osalejate saatmisel turvarattureid. Operatiiv- ja ühistranspordi sõidukitele tagatakse sujuv läbipääs.

Korraldajad paluvad mõistvat suhtumist ja märgivad, et ajutised ebamugavused tunni aja jooksul, ajavahemikus 17.00-18.00 on võistlejate ohutuse huvides.

Võistluskeskus Rakvere Spordikeskuses on avatud laupäeval kell 15.00-18.30, stardimaterjale väljastatakse kell 15.00-16.50.

Rakvere Kevadjooksule saab registreerida leheküljel kevadjooks.eestimaraton.ee. Osalustasu on 7 eurot. Võistluspäeval kohapeal on osalustasu 10 eurot ja registreerimine sulgub pool tundi enne starti.

Kõiki Rakvere Kevadjooksu lõpetajaid premeerib Viking Line edasi-tagasi reisiga Helsingisse.

Head Uudised GoodNews