1. Avaleht
  2. Sport
  3. VÕITMATUTE MÄNGUD! Vigastatud veteranid valmistusid Austraalias toimuvateks Võitmatute mängudeks
VÕITMATUTE MÄNGUD! Vigastatud veteranid valmistusid Austraalias toimuvateks Võitmatute mängudeks

VÕITMATUTE MÄNGUD! Vigastatud veteranid valmistusid Austraalias toimuvateks Võitmatute mängudeks

Möödunud nädalal toimus Saaremaal Orissaares kaitseväe vigastatud veteranide treeninglaager, kus osalejad valmistusid oktoobris Austraalias toimuvateks Võitmatute mängudeks.

Kaitseväe toetusteenuste keskuse kehakultuuri spetsialisti Kaia Kollo sõnul on vigastatud veteranide huvi treeninglaagrite ja Võitmatute mängudel osalemise vastu pidevalt kasvanud. „Võrreldes eelmise aasta mängudega on meil võistkonda lisandunud viis uut inimest. Samas on tore, et mängudele sõit iseenesest ei olegi alati eesmärk. Treeninglaagris näevad inimesed, et ka niisama koos sporti teha on meeldiv tegevus,“ ütles Kollo.

Teisipäeval alanud ja pühapäeval lõppenud treeninglaagris keskenduti põhiliselt individuaalalade- ja vastupidavustreeningutele. Veteranidele olid treeningute juhendamise juures abiks Mehis Viru ja Eha Rünne, samuti jagas oma kogemusi ja meenutusi kahekordne olümpiahõbe Jüri Jaanson. Neljapäeval külastasid treeninglaagrit Saaremaa Võrkpalliklubi võrkpallurid, kellega veteranid võtsid mõõtu istevõrkpallis.

Treeninglaagrit külastanud kaitseväe peastaabi ülem kindralmajor Martin Herem ütles, et loodab mängudele sõitvatelt veteranidelt eelkõige eneserahulolu saavutamist. „Mängudel saavutatud koht ei ole nii tähtis kui see, et inimene tegeleb füüsilise tegevusega. Aga muidugi teeb igal spordialal ka võistlusmoment ainult head. Enda võrdlemine oma eilse päevaga ja tänaste konkurentidega – see on spordis ainult innustav,“ ütles kindralmajor Herem.

Invictus mängud on Suurbritannia prints Harry poolt 2014. aastal ellu kutsutud spordivõistlused sõjalistel operatsioonidel viga saanud sõduritele. Mängude nimi tähendab ladina keeles võitmatut. Mängud on toimunud 2014. aastast alates kolmel korral, sel aastal toimuvad mängud 20-27. oktoobrini Austraalias Sydneys.

Head Uudised GoodNews