1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kõige kiiremad jalad Inglismaa meistriliigas
Kõige kiiremad jalad Inglismaa meistriliigas

Kõige kiiremad jalad Inglismaa meistriliigas

Foto: Pixabay

Kiirus paelub alati, olgu need masinad või inimesed. Seekord on luubi all Inglise meistriliiga 2017/2018 hooaja kiireimad mehed.

Nimelt on alates 2014. aastast Opta Sport mõõtnud kõikide meistriliiga jalgpallurite sööste ja kiirused on iseenesest vägagi muljetavaldavad ning kõige nobedamate vahed on väga väikesed.
10. Laurent Koscielny (Arsenal, Prantsusmaa) 35,11 km/h
Esimene viiest kaitsemängijast, kes oma kiirusega sellesse auväärsesse tabelisse jõudnud.
32-aastane Arsenali kapten on selle pingerea kõige vanem mängija.
9. Kiko Femenia (Watford, Hispaania) 35,12 km/h
Femenia on endine Barcelona ja Real Madridi B-tiimi mängija ja praegune Watfordi paremkaitsja, kes eelmisel hooajal võttis osa 23-st meistriliiga kohtumisest.
8. Oliver Burke (West Bromwich Albion, Šotimaa) 35,13 km/h
Tegu on Šotimaa läbi aegade kalleima jalgpalluriga, kes alles eelmise hooaja eel RB Leipzigist Inglismaale tagasi tuli.
7. Wilfried Zaha (Crystal Palace, Cote d’Ivoire) 35,14 km/h
Zaha on olnud eelmisel hooajal Palace’i kõikide heade sündmuste keskmes, mängides suurt rolli nende ellujäämisel ja tema kiirus pole kellelegi üllatuseks. Sellel hooajal on ta juba jõudnud jala “valgeks” saada.
6. Antonio Rüdiger (Chelsea, Saksamaa) 35,19 km/h
Saksamaa jalgpallur, kes mängib kaitsjana Inglismaa kõrgliiga klubis Chelsea ja Saksamaa jalgpallikoondises. Varem esindas ta Bundesliga klubi VfB Stuttgart ja Itaalia Serie A klubi Roma.
5. Kyle Walker (Manchester City, Inglismaa) 35,21 km/h
Inglismaa koondise kaitsja siirdus Manchester Citysse eelmisel suvel Tottenham Hotspurist.
4. Theo Walcott (Everton, Inglismaa) 35,23 km/h
Pärast 12 aastat otsustas Walcott lõpuks klubi vahetada ja liitus tänavu jaanuaris Evertoniga. Sel hooajal on tal juba üks tabamus kirjas.
3. Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur, Prantsusmaa) 35,33 km/h
Sissoko on olnud oma tegemistega nii varjus, et pole ime, kui fännid on tema olemasolu Spursis üldse unustanud. Eelmisel hooajal sai platsile 25. kohtumises, aga väravani ei jõudnud. See-eest on kiirust tal korralikult.
2. Patrick van Aanholt (Crystal Palace, Holland) 35,42 km/h
Curacao päritolu hollandlane on teine Crystal Palace’i mängija, kes on oma kiiruse poolest jõudnud esikümnesse.
1. Leroy Sane (Manchester City, Saksamaa) 35,48 km/hm
Sane krooniti eelmisel hooajal Inglise liiga parimaks U23 vutimeheks ja sealjuures on Manchester City ründav poolkaitsja Opta Sport mõõtmistulemuste järgi ka meistriliiga kiireim mängija. Tema tippkiirus 35,48 km/h sai mõõdetud kohtumisel Chelseaga, lükates toona eelmise esikohamehe, Jamie Vardy, oma kohalt.
Sel nädalal näeb voogedastusteenusega Viaplay Inglismaa jalgpalli meistriliigast Premier League kuute matši. Laupäeval kell 14.20 on vastamisi Wolverhampton ja Manchester City, kell 16.50 Arsenal ja West Ham United ning kell 19.20 Liverpool ja Brighton & Hove Albion. Pühapäeval kell 15.20 näeb Watfordi ja Crystal Palace’i, kell 17.50 Newcastle United’i ja Chelsea ning kell 21.50 Manchester Unitedi ja Tottenhami mänge.
Head Uudised GoodNews