1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tasuta treeningud! Tallinn kutsub spordihommikuga erksalt päeva alustama
Tasuta treeningud! Tallinn kutsub spordihommikuga erksalt päeva alustama

Tasuta treeningud! Tallinn kutsub spordihommikuga erksalt päeva alustama

29. novembril kell 8–9 toimuvad pealinna spordibaasides tasuta treeningud, kus energiarikast ja liikuvat programmi juhivad mitmed Eesti tippsportlased ja harrastussportlaste eeskujud – olümpiahõbe ja maailmameister Heiki Nabi, Eesti ja Tallinna tugevaima korvpallivõistkonna BC Kalev Cramo mängijad ning Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Treeningud toimuvad Sõle Spordikeskuses, Lasnamäe Kergejõustikuhallis ja Tallinna Spordihallis, vabaujumiseks on avatud Nõmme ujula ja Õismäe ujula, osavõtt spordihommikust on kõigile tasuta.

Viie aasta eest spordihommiku tava algatanud, linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on eesmärgiks kutsuda linlasi üles oma tervise eest hoolt kandma ja seda hoidma. „Sõltumata aastaajast on liikumine oluline nii haiguste ennetamises kui tervist tugevdava eluviisi kujundamises,“ ütles Kõlvart. „Liikumisharjumuste muutmiseks või kujundamiseks ei pea tingimata sportlaseks hakkama – ka igasugune füüsiline aktiivsus, nagu kõndimine või terviseujumine on juba kehaline liikumine, mis aitab tervist hoida. Selleks pakuvad ka Tallinna spordihallid ja –ujulad ning terviserajad mitmekesiseid võimalusi, sõltumata east ja sportlikust vormist.“

Pealinna parima sportmängude võistkonna BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna abitreeneri Indrek Reinboki sõnul on spordihommiku idee väga hea, kuna hommikune treening või aktiivne liikumine annab terveks päeva mõnusa ja positiivse energialaengu ning korvpalli mängimine on üheks võimalikuks viisiks selle positiivsuse saavutamiseks ja enda vormi parandamiseks. Maadluse kahekordne maailmameister ja olümpiahõbe Heiki Nabi lisas, et tal on heameel kaasa lüüa pealinna spordihommiku projektist ja eriti on heameel selle üle, kui saab lisaks veel mõne pealinlase nakatada spordipisikuga.

Lasnamäe Kergejõustikuhallis (Punane 45) saab sportlikult oma päeva alustada kell 8 üldfüüsilise treeninguga koos maadluse maailmameistri Heiki Nabiga. Treeningule on oodatud kõik huvilised – nii need, kes igapäevaselt on harjunud sportima kui ka need, kes sooviksid just nüüd uue ja tervislikult liikuva elustiiliga algustada. Treening kestab tund aega ning kavas on hulk päeva algusesse sobivaid virgutavaid ja arendavaid harjutusi kogu kehale.

Tallinna Spordihallis (Herne 30) toimub kell 8-9 korvpalli treening, mida viivad läbi 11-kordse Eesti meisterklubi BC Kalev/Cramo mängijad Sten Sokk, Martin Dorbek, Kyle Vinales ja klubi abitreener Indrek Reinbok. Treeningul õpetakse palliplatsil liikumist, viske tehnikat, palliga mängimist ja põrgatamist ning teineteise märkamist. Korvpallitreening arendab üldfüüsilist sooritust ning pakub mängulist ja lõbusat võimalust kuuluda tiimi.

Sõle Spordikeskuses (Sõle 40a) saavad spordihuvilised oma päeva alustada kell 8 energilise hommikuvõimlemise saatel, mida juhendab Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Tund aega kestev hommikutreening sisaldab lisaks sirutustele, painutustele ja venitustele ka kogu keha ja lihasgruppe hõlmavat liikumisharjutusi ning annab terveks päevaks positiivse laengu.

Kell 9-10 saab Sõle Spordikeskuse ujulas veel harrastada ka vabaujumist. Vabaujumise treeningud toimuvad kell 8-9 veel ka Nõmme Ujulas (Vabaduse pst 156) ja Õismäe Ujulas (Ehitajate tee 109a/2).

Spordihommiku treeningutes osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerumine.

Iga spordihommikul osaleja saab kingituseks mahediku ja kupongi, mis annab võimaluse spordihommikul külastatud spordikeskuses käesoleva aasta lõpuni tasuta treenida.

Head Uudised GoodNews