1. Avaleht
  2. Sport
  3. PALJU ÕNNE! Eesti ratastoolicurlingu võistkond saavutas MM kvalifikatsioonivõistlustel 5. koha
PALJU ÕNNE! Eesti ratastoolicurlingu võistkond saavutas MM kvalifikatsioonivõistlustel 5. koha

PALJU ÕNNE! Eesti ratastoolicurlingu võistkond saavutas MM kvalifikatsioonivõistlustel 5. koha

ratastoolicurlingSoomes toimunud ratastoolicurlingu MM kvalifikatsiooniturniiril saavutas Eesti koondis 16 võistkonna seas 5. koha. Turniiri võitnud Soome pääseb koos teise koha võitja Šotimaaga edasi ratastoolicurlingu maailmameistrivõistlustele.

Koondise peatreeneri Erkki Lille sõnul mängisid eestlased turniiril väga head curlingut. “Oleme Eesti meeskonnaga mänginud ratastoolicurlingut vaid kaks hooaega, kuid turniiril suutsime seljatada mitmed pika ajalooga curlinguriigid. Selja taha jäid näiteks kahekordne paraolümpiamängude pronks Rootsi ja 2015. aasta MMi pronks Soome. Tähelepanu väärib kindlasti ka see, et meie võistkond oli kogu turniiril ainuke, kes omavahelises mängus seljatas turniiri võitjaks tulnud Soomet,” rääkis Lill.

Eesti Invaspordi Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul on Eesti kindlalt tõusmas maailma curlinguriikide hulka. “Oleme väga uhked, et viimaste aastatega on meie tavacurlingu mängijad suuri tegusid teinud. Aga lisaks sellele on eestlaste sitkust näidanud kogu maailmale ka meie ratastoolicurlingu mängijad. Oleme teinud õigeid valikuid investeerides aega ja raha selle spordiala arendamisse,” rääkis Vakra.

Peatreener Erkki Lill lisas, et kuigi sel korral maailmameistrivõistlustele ei pääseta, näitab meie võistkonna tase, et võimalused peagi rahvusvahelistel suurvõistlustel Eestit esindama sõita on suured. “Turniiril lahutas meid vaid kaks lisavõitu võimalusest kandideerida paraolümpia viimasele piletile,” rääkis treener. “Eesti ratastoolicurlingu võistkond on väga suure treeningtahtega ja neil on kindel soov areneda. Seetõttu on võistkond näidanud väga kiiret arengut ja saavutanud lühikese ajaga suurepärased tehnilised ning strateegilised oskused. See ennustab Eesti ratastoolicurlingule suurt tulevikku,” tunnustas peatreener võistkonda.

Eesti ratastoolicurlingu võistkond alustas turniiri võidukalt, alistades esimeses mängus Tsehhi tulemusega 9:6. Järgmises mängus alistati Taani viimases endis tulemustega 9:7, Hiina Taipei võistkond seljatati ülekaalukalt 17:4, võidu Jaapani üle tõi tulemus 10:8, võidu Soome üle tõi viimane vise ekstra endis ja mäng lõpetati võidukalt 6:5. Paremust tuli tunnistada Slovakkia ja Läti võistkondade puhul. Aastaga tõusti maailmameistrivõistluste arvestuses 10 kohta – 2015. aasta MM kvalifikatsioonivõistluste järel hoiti 23 positsiooni, täna aga kuulub Eesti ratastoolicurlingu võistkonnale 13. positsioon.

 

Head Uudised GoodNews