1. Avaleht
  2. Sport
  3. Linnasprint kutsub Pärnus suvitajaid orienteeruma
Linnasprint kutsub Pärnus suvitajaid orienteeruma

Linnasprint kutsub Pärnus suvitajaid orienteeruma

Parnu_IHomme kell 16.30-18.30 on Pärnu rannahoone ees avatud paarisorienteerumisvõistluse Alma Linnasprint teise etapi start. Rahvaspordi kõrval meelelahutust pakkuv orienteerumisvõistlus toimub Pärnu rannas teist korda ning ootab starti ka neid, kes varem orienteerumisega tegelenud ei ole.

Peakorraldaja Tauri Tilk sõnas, et Linnasprint on profiorienteerujate kõrval suunatud ka sihtgrupile, kes orienteerumisega kokku puutunud ei ole. „Linnasprint on hea võimalus suvepealinna paremini tundma õppida, sest kaart ja rada on jõukohased kõigile.“ Esimene etapp näitas Pärnus perede osavõtuhuvi ning selgi etapil oodatakse peresid sportlikult kvaliteetaega veetma.

Alma Linnasprindi ligikaudu kolme kilomeetri pikkune rada tuleb läbida koos kaaslasega. Eraldi võistlusklassid täiskasvanute ja pere kõrval on ka koolinoortele. Tegemist on suundorienteerumisega, kus kõik kaheksa rajale märgitud punkti on kohustuslikud. Kõik kontrollpunktid asuvad Pärnu rannaalal ja rannapargis.

Eelregistreerumine kestab 5. augusti südaööni ning rajale on oodatud startima ka need, kes end kohapeal kirja panevad.

Järgmised Alma Linnasprindi etapid toimuvad 13. augustil ja 27. augustil Tartus, Tähtvere pargis, kus leiavad aset ööetapid.

Alma Linnasprint on paarisorienteerumisvõistlus, millel on tänavu käsil kaheksandas hooaeg. Ürituse korraldaja, Eesti Maaülikooli Spordiklubi allkirjastas eelmisel aastal sponsorlepingu Valio Eesti AS-ga, mille tulemusena kannab endise nimega Tartu Linnasprint Alma Linnasprindi nime.

Lisainfot võistluse kohta leiab kodulehelt ning Facebookist

Head Uudised GoodNews