1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti Metsameister toetab 9 noorsportlase karjääri
Eesti Metsameister toetab 9 noorsportlase karjääri

Eesti Metsameister toetab 9 noorsportlase karjääri

Üheksa Eesti noorsportlast, kellest kaheksa mängivad välisklubides, osalevad ühisprojektis, kus metsamajandusettevõtte Eesti Metsameister kaasabiga aidatakse valitud sportlasi nende seatud eesmärkide täitmisel. Kõiki noorsportlasi esindab Kokkuta Management.

Juba viimased kolm aastat FC Tartu jalgpalliklubil peasponsori rollis oleva Eesti Metsameistri juhatuse liikme Mart-Sander Mõtsa sõnul on ta olnud nii jalgpalluri kui erinevate klubide eestvedamisega seotud olnud ligi 20 aastat. “Ma olen kõrvalt näinud, kui keeruline on meeskonnaspordis tippu jõuda, eriti Eestis ja see on ka põhjus miks toetame Kokkuta Managementi,” selgitas ta. “Kokkuta Management pakub Eesti tulevikulootustele võimalusi, mis on igati tunnustust väärt.”

Kokkuta Management on Eesti agentuur, mis tegeleb sportlaste aitamisega nende eesmärkide saavutamisel, garanteerides neile parimad karjäärivaliku võimalused professionaalsel tasemel. „Me tahame mõjutada spordiagentuuride mainet positiivses suunas esindades tippsportlasi, kes mängivad maailma tugevaimates liigades,“ ütles agentuuri tegevjuht Madis Kokkuta. “Meie missioon Eestis on kohalike mängijate teadlikuse tõstmine mängija vahendamise protsessist, karjääri võimalustest välismaal, erinevatest liigadest ja tasemetest; Eesti mängijate esindamine Euroopas ja mujal maailmas – üldisemalt Eesti pallimänguspordi ja koondiste taseme tõstmine. Näeme iga mängija puhul vaeva. Kui mõne välismaalasest agendiga lepingut sõlmides satuvad eestlased tihtilugu kuhugi nimekirja lõppu, siis meie jaoks on Eesti mängijad prioriteet.“

Toetuse saavad sportlased:

Kertu Laak – 19-aastane Kertu valiti möödunud aasta Eesti parimaks naisvõrkpalluriks. Diagonaalründaja Kertu mängib esimest hooaega välisklubis ja teeb seda Soome klubis LP Viesti Salo. Kertu on 3x Eesti Meister ja 3x Balti karikavõitja.

Robet Viiber – 20-aastane 204 cm pikk sidemängija Robert Viiber mängib klubivõrkpalli eksootilisel Terceira saarel Fonte do Bastaro klubis. See asub Atlandi ookeani põhjaosas asuvas Assooride saarestikus, mis kuulub Portugalile.

Karli Allik – Nurgaründaja Karli Allik on murdnud end juba meeste rahvuskoondisesse ja 21-aastaselt on ta endale nime tegemas Saksmaa tugevas klubis SWD powervolleys Düren. Saarlane Karli Allik mängis end pildide Tallinna Selveri klubis.

Marten Ritson (18-aastane) – 191 cm pikkune ideaalne väravavahikuju on töökas ja tugeva karakteriga, mis on Marteni puhul eelduseks julgeteks tulevikku suunatud väljakutseteks. Marten kuulus viimased pool aastat Soome kõrgliigaklubi Seinäjoki SJK rivistusse, kuid naases vähemalt pooleks aastaks Eestisse lüües äsja käed pooleks aastaks Eesti kõrgliigaklubiga Viljandi JK Tulevik.

Karl Toom – Võimas viskekahur 20-aastane Karl Toom on Saksamaa klubi TV 1893 Neuhausen mängumees ja kuulub ka Eesti rahvuskoondisesse.

Andris Celminš – Hetkel Sloveenias klubikäsipalli mängiv vasaku käeline 21-aastane Andris Celminš esindab RK Maribor Braniku nimelist klubi ja mängib ka Eesti koondises. Andris on Valga Kävali noortetöö produkt.

Karl Roosna – Samuti vasaku käeline 20-aastane Karl Roosna mängib klubikäsipalli Saksa tugevuselt teises liigas TUSEM Essen’i ridades ja kuulub ka koondisesse. Karl on üles kasvanud sarnaselt Karl Toomile just Viljandi HC klubis.

Kregor Hermet – 205 cm pikkune suure ääre positsiooni mängija (ing power forward) – alustas väliskarjääri 19-aastaselt hooajal 2016-2017, kui siirdus Hispaaniasse Forca Lleida ridadesse, kus mängis esimesel hooajal duubelmeeskonnas tugevuselt neljandas liigas ja sai vähesel määral mänguaega ka põhimeeskonnas, mis mängib Hispaania tugevuselt teist liigat. Oma eduka esinemisega teenis ta lepingu veel kolmeks aastaks ehk hooajani 2019-2020. Tema häid esitlusi nähti ka esimese välishooaja lõpus ning ta teenis meeste koondisekutse suvisteks valikmängudeks, kus kõige edukamas mängus Kosovo koondise vastu viskas 16 minutiga 11 punkti.

Ilja Stankevitš – 208 cm pikkune Ilja on talendikas vene juurtega korvpallur. Ilja on huvitav fenomen, kuna teda jäeti noorena välja mitmest noortekoondistest, kuid sellegi poolest tänu tema toetavatele treeneritele ja klubile jätkas ta mängimist ning siiirdus 2017-2018 aastal 19-aastaselt Hispaaniasse Forca Lleida klubisse, kus hetkel koos Kregor Hermetiga treenivad ja mängivad.

Head Uudised GoodNews