1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. VIDEO! SUVISED SEITSMESED! Võitmatu tüdruk Andra Aho Maailma Karika eel: mõtlen ikka võidu peale
VIDEO! SUVISED SEITSMESED! Võitmatu tüdruk Andra Aho Maailma Karika eel: mõtlen ikka võidu peale

VIDEO! SUVISED SEITSMESED! Võitmatu tüdruk Andra Aho Maailma Karika eel: mõtlen ikka võidu peale

Andra AhoTV3 uudistesaade “Suvised seitsmesed” tabas Eesti tuntuima naissõdalase Andra Aho Bangkokis toimuva tai poksi Maailma Karika võistluseks ette valmistumas ja nagu ikka, jäi noor amatsoon mikrofoni rääkides ääretult tagasihoidlikuks.

13.-23. augustini toimuvale suurvõistlusele sõidab kaheksast võitlejast koosnev meeskond nädal aega varem, et treenida ka sealsetes oludes, seni aga koosneb Andra päev kahest poksitrennist ja üldfüüsilisest ettevalmistusest, mida tehakse koos teise treener Kevin Renno õpilase Oskar Künnapuuga kogenud õpetaja käe all. Bangkokki jääb neiu mõneks ajaks treenima ka pärast maailmakarikavõistlust. Oma vastast Andra veel ei tea ega ka seda, mitme vastasega tal kohtuda tuleb.

Tüdruku sõnul ei oska ta isegi öelda, kuidas tal taipoksi vastu huvi tekkis. “Tulin proovitrenni ja hakkas meeldima,” jääb ta napisõnaliseks. Andra arvates annab tai poks naistele hea füüsilise vormi, enesekindluse ja enesekaitseoskused. Trenni tulles pole vaja karta kere peale saamist, sest gruppides treenitakse vastavalt tasemele ja sellist asja pole veel juhtunud, et keegi trennis oleks viga saanud.

Andra hinnangul hakkab neile naistele, kes on tee tai poksi juurde leidnud, see ala meeldima ja proovitrenni tulles peaks lihtsalt julguse kokku võtma. “Treenerid on head, ala huvitav, pole midagi, mida kartma peaks!” selgitab ta. Võitluskunstidest saab ka sisemise lugupidamise nii enda kui vastaste suhtes. “Sa ei mõtle, et peaks kellelegi tappa andma, vastupidi, sa mõtled, et oled tugev ja hea ega pea midagi sellist tegema!”

Teleajakirjaniku küsimusele, et kas neiu elab ka tavalise noore inimese elu, vastab Andra küsimusega: “Milline see noore inimese elu on?” “Kas sa välja käid?” pinnib naisreporter edasi ja noor amatsoon tunnistab, et teeb seda harva. Võitlejatüdruku põhirõhk on treeningutel, et oma alal tippu jõuda.

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=642886″]

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews