1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. VIDEO! SUVISED SEITSMESED! Taipoksijal Oskar Künnapuul võidetud vastasest kahju pole
VIDEO! SUVISED SEITSMESED! Taipoksijal Oskar Künnapuul võidetud vastasest kahju pole

VIDEO! SUVISED SEITSMESED! Taipoksijal Oskar Künnapuul võidetud vastasest kahju pole

Oskar KünnapuuÜks kaheksast Bangkokki tai poksi Maailma Karika võistlusele sõitvast Eesti sportlasest on treener Kevin Renno õpilane Oskar Künnapuu, kes on 15 fight`st võitnud kümme. Reporteri traditsioonilisele küsimusele tai poksini jõudmise kohta räägib noormees, et läks ühe tuttavaga kaasa Saku Taipoksi klubisse ja kinnitust saanud huvi võitluskunstide vastu panigi ta alaga tegelema. Eelnevalt tegeles Oskar kümme aastat jagpalliga, siis aga tuli vigastuste tõttu paus ja sellel ajal ta leidiski tee tai poksi juurde. Nüüd on ta võitluskunstidega tegelenud neli aastat.

Noormees kinnitab, et jalgpallist on talle uuel alal ka kasu olnud. “Viis minu löödud knockdown`i on tulnud jalalöökidest ja tänu nendele olen matši võitnud,” selgitab ta. Ka Bangkokki läheb oskar võitu püüdma. Sisemises plaanis on tal tulnud tänu tai poksiga tegelemisele mõndagi muuta, näiteks väljas käimist, toitumist ja enam tuleb rõhku panna treeningutele. Viimaseks matšiks oli tal kohtumine kogenud inglasest fighter`iga, kuid Eesti noormees oli vastasest tuntavalt üle ja võitlus lõppes kolmandas raundis knockdown`iga.

“Kuidas sa ennast võitlusteks vaimselt ette valmistad?” uurib reporter. “Veedan palju aega sõpradega, et mõtted mujale viia,” vastab taipoksija. Edasi tahab ajakirjanik teada, mis on knockdown ja mis on knockout.

“Knockdown on see, kui lööd vastase pikali ja kohtunik hakkab kaheksast allapoole lugema. Kui vastane ei tõuse, on fight läbi, kui tõuseb, läheb matš edasi. Knockout on see, kui ühe löögiga on matš läbi. See on hea tunne, aga sellele lootma jääda ei saa,” selgitab Oskar.

Lõpetuseks uurib reporter, et kas taipoksijatel pole vastasest kahju, kui too kanderaamil ära kantakse. “Pole kahju, ta on ise ringi tulnud ja teab, mis ees ootab — ilmselt peabki nii minema!” arvab noor sõdalane.

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=642889″]

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews