1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. THE LEAGUE! Markko Moisar võitleb valgevenelase Aliaksandr “Kazak” Kazatšenkaga
THE LEAGUE! Markko Moisar võitleb valgevenelase Aliaksandr “Kazak” Kazatšenkaga

THE LEAGUE! Markko Moisar võitleb valgevenelase Aliaksandr “Kazak” Kazatšenkaga

Tondiraba jäähallis täna toimuva võitlusspordiürituse The League üheks oodatud võitluspaariks on Markko Moisar ja valgevenelane Aliaksandr “Kazak” Kazatšenka.

„Moisari vastane on Valgevene tugevast klubist, kust saab häid tai poksi stiilis võistlejaid,“ räägib peakorraldaja Kevin Renno.

Markko Moisar oli kaks kuud Tais ja tegeles ettevalmistustega.

„Markkot pole Eestis juba pikalt ringis näha olnud. Selle võrra on see matš ka minu jaoks põnevam, sest näeb üle pika aja Markko Moisarit Eestis kodupubliku ees võistlemas. Tal on alati olnud agressiivsed ja tulised matšid,“ lisab Renno.

„Kindlasti annab Tais ettevalmistuste tegemine Markkole mõninga edumaa. Eestis on ikka treeningvõimalused mingil määral piiratud, eriti veel Markkole, kes ise viib treeninguid läbi Keilas. Hoopis teine asi on see, kui sa oled oma töökohustustest ja kõikidest muudest mõtetest eemal, sa oledki treeninglaagris ja keskendudki ainult ühele asjale ehk siis tulevale matšile. Ma usun, et see nälg on tema sees kasvanud ka, kuna ta pole pikalt ringis saanud olla ja usun, et Taist tuleb tagasi üks vinge Markko,“ arvab Renno.

Kazatšenka loeb enda tugevuseks kikkpoksi

Kazatšenka on 23-aastane ja 60-64 kilogrammi kaaluklassis (pikkus 178 cm). Kogemust on mehel küll vähem kui Moisaril. Kokku on Kazak maha pidanud neli matši, millest kaks on kaotanud ja kaks võitnud (ühel korral KO otsusega).

Võistelnud ja treeninud on Kazak aastast 2014 ja tema peamisteks stiilideks on kikkpoks ja muay thai. Oma tugevuseks loeb mees enda juures just kikkpoksi.

Tondiraba jäähallis toimuvat The League ootab Kazak oma sõnul väga, sest tema jaoks on selle ürituse näol tegemist siiani suurima matšiga.

Kazatšenka mängib lisaks võitlusspordile hobikorras ka jalgpalli.

Moisar andis viimased kommentaarid treeningute kohta Tais enne matši eilsel pressikonverentsil

Taisse saabus Moisar 16. detsembril. Paar nädalat puhkas ja siis hakkas trenni tegema. Oli kuu aega Phuketis ja peale seda läks Põhja-Taisse ühte mägedevahelisse külakesse, kus iga päev kaks korda päevas treenis.

Head Uudised GoodNews