1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. THE LEAGUE! Tõelises põnevusmatšis lubavad teineteist hävitada Kiskja ja Masin
THE LEAGUE! Tõelises põnevusmatšis lubavad teineteist hävitada Kiskja ja Masin

THE LEAGUE! Tõelises põnevusmatšis lubavad teineteist hävitada Kiskja ja Masin

Tondiraba jäähallis lähevad täna The League tõelises põnevusmatšis kokku Dmitri Ivanov ja Andy Manzolo, kes muuseas hiljuti jõudis esimese eestlasena kuulsasse vabavõitlussarja Bellator.

„Üks õhtu peamatšidest saab kindlasti olema kahe Eesti vabavõitlustähe põnev vastasseis,” ütles korraldaja Kevin Renno. „Üks nendest on Andy Manzolo, kes tänaseks elab Inglismaal ja tegi seal ka novembris oma esimese Bellatori matši. Selles kaalus on Eestis vähe selliseid, kellel oleks nii suurt kogemust kui Manzolol, aga tema väljakutsuja Dmitri Ivanov on näidanud end matšides väga sihikindlalt ja vabavõitlus on selline ala, kus võib kõike juhtuda.”

Machine tegi aastalõpul avalduse

MMA-maailmas võistlejanime „The Machine“ all tuntud Dmirti Ivanov tegi aastalõpul suhtlusvõrgustikus Facebook postituse, kus teatas, et tema vastaseks 22. veebruaril on Eesti absoluutne tipp Andy Manzolo ja ta ootab kohtumist innuga.

„Oiiiiii… kuskil miskit hakkab toimuma! Kallid Sõbrad, mul on rõõm teatada, et 22. veebruaril astun ma võitlusringi, et pidada maha üks põnev ja tuline matš. Minu seekordseks vastaseks on Eesti absoluutne tipp, kelle nimeks on Andy Manzolo. Olen seda matši väga pikalt oodanud ja nüüd on see tulemas. Ootan Teid kõiki endale ja teistele võitlejatele kaasa elama. See tuleb põnev!,“ kirjutas Ivanov.

Eelmises Facebooki postituses oli Ivanov samuti Manzolot meenutanud.

„Esimese Eesti sportliku vabavõitlejana on Andy (Andrei) “Predator” Manzolo jõudnud nii kõrgesse liigasse nagu Bellator. See on omaette saavutus, mida on püüdnud mitmed Eesti võitlejad saavutada, kaasa arvatud ka mina. Kahjuks pidi Manzolo esimeses raundis võtma vastu kaotuse.  Alistus, millega Manzolo kaotas tuletas mulle meelde häid mälestusi,  kui ma võitsin samasuguse võttega MMA Raju 3, 2009. aastal Soomest pärit võitlejat. See oli tõesti raju, mis seal ringis toimus, kui keegi veel mäletab,“ kirjutas Ivanov.

Manzolo lubab Masina hävitada 

„Olen treeninud aasta algusest peale väga kõvasti selle matši jaoks,” teatas Manzolo 21. veebruaril ürituse pressikonverentsil.

Ta ütles, et tunneb Ivanovi juba ligi 10 aastat ja Ivanov meeldib talle, aga homme ta hävitab Masina. „Me oleme lihtsalt erinevast klassist,” nentis Andy.

Ivanov ütles, et soovis Manzologa võidelda just sel põhjusel. „Mulle meeldibki just nende number ühtedega. Ma olen nii vana, et minul ei ole sihti saada kuskile Bellatori või sellistesse kohtadesse. Ma elan üks fight korraga. Ma teengi aastas ainult ühe fight’i ja teen seda distsipliini jaoks.”

Ivanov möönis, et Andy on tubli: „Ta on jõudnud sinna, kus ta on. Mina nimetan Eestit konnatiigiks. Siit välja murda kuhugi on suur saavutus. Olen ise seda proovinud kunagi. See on raske tee.”

„Meil on ühine eesmärk: võita see matš. Usun, et see rahvale meeldib,” lausus Dmitri.

Manzolo on üks väheseid Eesti võitlejaid, kes teenib profileiba välismaal

Andrei Manzolo hüüdnimega „Kiskja“ („The Predator“) on sündinud 1984. aastal Tallinnas ja pidanud ligemale 80 tai poksi matši. Viimastel aastatel keskendunud aga ainult vabavõitlusele. Manzolo  on üks väheseid Eesti võitlejaid, kes teenib profileiba välismaal.

Oma hüüdnime pälvis ta Inglismaal kaalutletud, kuid väga ohtliku võitlusstiili eest. Manzolo enda lemmikvõitlejaks on Wanderlei Silva.

“Tegu on tõsiseltvõetava mehega, kes on võideldes valmis andma endast kõik. Mees, kellel pole justkui midagi kaotada on üks ohtlikumaid vastaseid,” on Manzolo kohta öenud võistluste promootor Mirkko Moisar.

Manzolo ise peab oma karjääri parimaks saavutuseks võitu Bola Omoyele üle sarjas Cage Warriors, kuid usub, et parim võitlus on veel ees. Samuti on ta väga rahul lepingu üle maailma suurima võitlusorganisatsiooniga. Juba kuueaastaselt otsustas Sylvester Stallone ja Jean-Claude Van Damme filmidest ja võitlusspordist vaimustatud Manzolo, et pühendab oma iidolitega sarnanemisele ja alal tippujõudmisele kogu oma elu. Manzolo tegeles juba väiksest peast džuudo, poksi ja kikkpoksiga.

Vanemad ja sõbrad ei jaganud alati tema entusiasmi ja pühendumust, kuid Manzolo ise ei andnud kunagi alla ja tulemused räägivad iseenda eest. Mees on selgelt tõestanud, et raske tööga ja igapäevase pühendumisega saab oma unistused teoks teha.

Manzolo  mõistis samas, et tahab siiski ka rohkemat ja astus Tallinna Ülikooli, kus ühendas õppimise treenimisega.

Umbes 20-aastasena alustas Manzolo osalemist erinevatel amatöör- ja profivõistlustel ning suutis kogemuisi hankides oma võiduprotsendi  tippu viia.

Esindades ühendusi Phoenix MMA & Eesti Kickboxingu Akadeemia (Estonian Academy of Kickboxing) saavutas Manzolo tudengipõlves võitlusspordisõprade seas populaarsuse ja alustas samas ka ise nooremate treenimisega, mis sai osaks tema diplomitööst.

Manzolo elab juba seitse aastat Southamptonis.

„Ligi seitse aastat. Tutvusin Facebookis kauni tütarlapsega ja mõne aja pärast mõistsin, et see on saatus. Oleme kogu selle aja seal koos olnud. Tõeline love story,“ on Manzolo ühes usutluses öelnud.

Manzolo on öelnud, et välismaa poksi- või vabavõitlusmatšidest ootab ta Anthony McGregori tagasitulekut, sest tahab näha, kas mees saab veel tšempioniks või mitte.

Suurbritannia poksituru kohta arvab Manzolo, et see on väga kõrgel tasemel.

„UCMMA on väga suur ja vägev, show toimub kõrgeimal tasemel. On väga kogenud võitlejaid, aga jagub ka uustulnukaid. UK turg on väga lai. Minu arvates parim Euroopas. Kui Eestiga võrrelda, siis eestlased teevad üritusi väga hästi, lihtsalt raha ehk pole nii palju. Tippvõitlejate kutsumine maksab palju raha, aga Eesti publik pole valmis käima välja 50-100 naela pileti eest,“ kirjeldas Manzolo möödunud aastal olukorda.

Kohe pärast võitlusõhtu lõppu algab jäähallis järelpidu Aftermatch, mille peaesinejaks on Inglismaa drum’n’bass’i-duo Chase & Status.

Head Uudised GoodNews