1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. Muay Thai Liiga korraldaja Kevin Renno: siin ei lähe võitleja kokku vastasega, kes on tast peajagu üle
Muay Thai Liiga korraldaja Kevin Renno: siin ei lähe võitleja kokku vastasega, kes on tast peajagu üle

Muay Thai Liiga korraldaja Kevin Renno: siin ei lähe võitleja kokku vastasega, kes on tast peajagu üle

Kevin Renno11. novembril algusega kell 12 toimub Sparta Spordiklubis Muay Thai Liiga teine etapp, mille kontrollkaalumine leiab aset kell 10-11. Selle hooaja esimene Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemia (KRVA) poolt korraldatud Eesti Muay Thai Liiga etapp toimus septembri viimasel päeval ja siis võisteldi laste, kadettide (14-15-aastased), juunioride (16-17-aastased) ja seenioride (18+) klassis. Muay Thai Liiga tausta selgitab KRVA asutaja ja treener Kevin Renno.

Kevin, rääkige veidi Muay Thai Liiga ajaloost.

Oleme seda korraldanud ligikaudu 10 aastat, varasemalt nime all Harrastajate Võistlused. Eesmärk on üritusel väga lihtne – et kõik saaksid võimalikult ohutus, turvalises ja võrdses keskkonnas proovida taipoksis võistelda või siis kasvatada enda matšide arvu. Aastas teeme 4-5 etappi. See on kõigile hea hüppelaud enne minekut näiteks kasvõi Eesti meistrivõistlustele, mis toimub juba turniiri vormis ja kus võib teinekord tulla ka juba väga tõsine vastane. Eesti Muay Thai Liigal pannakse paarilised paika vastavalt treeningkogemusele, kaalule ja vanusele. See teebki sellest kõigile hea võrdse vastasseisu.

Kas huvi on viimaste aastatega kasvanud või kahanenud? Millises seisus on Muay Thai liiga?

Võib öelda, et Muay Thai Liiga on amatöörvõistlustest Eestis kindlasti kõige edukam, kui kõik osalejad kõigi nende etappide peale kokku lüüa. Edukaks teebki liiga see, et inimesed julgevad tulla proovima, kuna nad teavad, et nad ei lähe siin vastu kellelegi, kes on neist peajagu üle. Siin pannakse kõik paarilised paika täpselt nende vanusele ja kogemusele vastavalt, mitte turniiri vormis, lihtsalt kaalukategooria järgi. See teebki sellest populaarse ala. Võtsime väikse riski sellega, et korraldasime esimese etapi septembris. Kõige populaarsem aeg oleks seda teha siiski oktoobris või novembris – siis on spordiklubid juba paar kuud treeninud ja kõik on valmis osalema. Esimesel etapil jäid kahjuks 4-5 matši ära seoses viimase paari päeva vigastuste või mingite gripiviirustega. Matše pidi olema natukene rohkem.

Kui vana oli kõige noorem võistleja?

6-aastane.

Rääkides 6-aastastest… Mõnel poisil tuli siin pisar silma, mõni tundis ennast väga võidukalt ja rõõmsalt, mõni ei teinud väljagi, tuli siis võit või kaotus. Mida poks 6-aastastele annab?

Saades vanemate poolt tagasisidet, siis kindlasti on enesekindlus see, mida lapsed siin saavutavad. Kui nad tunnevad, et nad oskavad enda eest seista, siis muudab see lapse rahulikumaks, enesekindlamaks ja see annab juba usku ja tahet tegutseda või teha ükskõik mida, millega elus pikemalt tegelema hakata. Lastele on see üsna ohutu, kaitsevarustus on peal. Ükski laps pole kunagi viga saanud. Löögijõudu neil veel eriti ei ole ja kui neil on kindad, kiivrid ja jalakaitsmed peal, siis haiget keegi ei saa.

Lõpumatš – kuidas seda kommenteerite? Millise tasemega oli lõpumatš?

Eesti Muay Thai Liiga lõpumatš ei tähenda seda, et see peaks olema oodatust kõige parem või kogenum. Siin on lihtsalt fightcard paika pandud ja suuresti muudab seda see, mis järjekorras inimesed kaaluma tulevad. Kaks viimast olid kindlasti ühed parimad matšid.

Milline on Muay Thai tulevik Eestis?

Loodame, et väga hea. Et läheb ka järgmised aastad kasvavas trendis nagu on siiani läinud.

Head Uudised GoodNews