1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. PÄRAST MATŠE! Kuidas kommenteerivad oma võite ja kaotusi King of Kingsi võitlejad
PÄRAST MATŠE! Kuidas kommenteerivad oma võite ja kaotusi King of Kingsi võitlejad

PÄRAST MATŠE! Kuidas kommenteerivad oma võite ja kaotusi King of Kingsi võitlejad

King of KingsLaupäeval Tondiraba Jäähallis toimunud võitluskunstisarja King of Kingsi 49. etapil leidis aset terve rida põnevaid heitlusi, mis lõppesid kolme raundi punktivõitude, lisaraundide ja ühel korral ka tehnilise nokaudiga. Eesti poksijaid said ehk oodatust vähem võite, kuid lõpuseisust olenemata käitusid meie mehed ja naised väärikalt, osates ka kaotusi vastu võtta ja oma vastast võidu puhul tunnustada — poks on ala, kus igal võitlejal saabki olla kas võit või kaotus ning edasi oleneb inimesest, kui väärikas ta oma tulemuse puhul on.

King of Kings

Õhtu ilusaima matši pidas Mirkko Moisar, kes kolmanda raundi teisel minutil alistas oma vastase, kreeklase Georgios Konstanidise tehnilise nokaudiga. Pärast matši portaalile GoodNews intervjuu andnud Mirkko Moisar sõnas, et võidu järel on tal rahulik ja hea tunne olla tema ise. “Elu on paika loksunud, ma olen saanud kogu oma energia panna sporti ja ma keskendungi ainult sellele, mida ma praegu siin tegin. Mu elus pole kõrvalisi asju, millesse energia maha läheks, see läheb ainult trenni,” kommenteeris Mirkko. “Et jõuda sinnamaale, kus ma olen, on kõige tähtsam usk iseendasse.”

King of Kings

Võidu sai ka Viimsi Tygers Gymi võitleja Maikel Astor, kes võitis oma vastast Karl-Joonatan Kvelli ekstraraundis. Maikel pole tänusõnadega kitsi: “Aitäh vastasele hea lahingu eest ja suur tänu mu imelisele nurgale koosseisus Kristjan Raudsepp, Ivo Pukk ja Mairo Astur, tänu kogu treenerite tiimile, treeningpartneritele, perele, sõpradele, toetajatele ja muidugi müts maha häälekatele fännidele koha peal, te olete lihtsalt imelised.”

King of Kings

Rain Karlson oli ringis vastamisi samuti Eestit esindanud Marat Mirzabalajeviga ning võitis neljaraundilise poksireeglitega võitis kohtunike otsusega. “Tundsin ennast ringis väga hästi. Taktika töötas ja matš lõppes minu jaoks positiivselt,” rääkis Rain. “Üritan igalt matšilt juurde õppida ja võimalikult palju kogemusi omandada. See võitlus näitas mulle endale väga hästi, mis vajaks veel suuremat tähelepanu ja millega võin juba praegu rahul olla. Korralduse, matšiga ning ürituse endaga jäin väga rahule.”

King of Kings

Ainus amatsoonide heitlus leidis aset soomlanna Piia Haverineni ja eestlanna Andra Aho vahel. Tõelises lahingus, mis sai tulise alguse juba esimestest sekunditest, selgitati võitja välja alles lisaraundil, võitluse parimaks tunnistati soomlanna Piia Haverinen.

King of Kings

“Mulle meeldis ringis olla ja nautisin matši. Kaotus ei olnud raske, sest ise tundsin, et võitsin, kuid kohtunikud andsid minu arvates kaheldava otsusega võidu vastasele,” meenutab Andra Aho. “Matš oli küll väga tasavägine, kuid viimases ekstra raundis jäin enda arvates kindlasti peale, seega pole ma kohtunike otsusega leppinud ja soovin kindlasti teha Piiaga kordusmatši!“ Andra sõnul oli vastane kogenum ja vanem ning paistis, et ka tema on taipoksi taustaga.

King of Kings

Superfight kaalukategoorias kuni 77 kilogrammi tõi ringi poolaka Dawid Mirkowski ja eestlase Hendrik Themase. Endast tunduvalt pikema vastasega võidelnud Themas oli visa, kuid pidi kohtunike ühehäälsel otsusel tunnistama poolaka paremust. “Seekordne King of Kings läheb kahjuks kirja õppetunnina, sooritusega ei saa rahule jääda, ühtegi kombinatsiooni ma ei teinud ning agressiivsus puudus. Palju õnne Dawidile võidu puhul. Ta surus oma mänguplaani ilusti peale ja kogu lähivõitlus muutus kavalalt klintšiks. Aitäh kõigile, kes toetasid mind nii mõtetes, sõnade, kui ka tegudega, hindan seda kõrgelt,” räägib Hendrik, kes sai ka veidi vigastada. “Nina tegi pildi taas hullemaks, kuid tervis on korras. Teekond läheb edasi ning samuti areng.”

King of Kings

Võitlustules olid veel Markko Moisar, Marko Šults, kes pidid tundma kaotusvalu, Eestit esindanud Pavel Semjonov aga võitis Deividas Girulise Leedust. Võiduga lõpetas matši ka Andi Uustalu, kes oli mitmel korral lähedal vastase nokauteerimisele, kuid võitis siiski kohtunike punktidega.

LOE KA! FOTOD! King of Kings: tulised heitlused, vankumatu spordikirg ja meeletu publik

Head Uudised GoodNews