1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. KING OF KINGS HIIGELGALERII JA VIDEOD! Edvin Erik Kibus: tuleb osata ka kaotust vastu võtta
KING OF KINGS HIIGELGALERII JA VIDEOD! Edvin Erik Kibus: tuleb osata ka kaotust vastu võtta

KING OF KINGS HIIGELGALERII JA VIDEOD! Edvin Erik Kibus: tuleb osata ka kaotust vastu võtta

Foto: Christo Neerme
Foto: Christo Neerme

Pole kahtlustki, et Maxim Vorovski ja Andra Aho võitluste kõrval ootas Eesti publik enam heitlust meie superfight`i võitleja Edvin Erik Kibuse ja Hollandi poksija Christian Baya vahel, kuid paraku pöidlahoidmine ei aidanud ja pärast kolmandat raundi kerkis kohtuniku toel tõmmunahalise võitleja käsi. Edvin ise juhtunul väga traagilise sündmuse tasemele minna ei lase.

Edvin, kas Sa tunned, et oleks midagi pidanud enne ringi ja ringis teisiti tegema ja mis see on?

See matš on nüüd peetud ja tulemus käes, tagantjärgi ei saa midagi muuta. Sain pihta ootamatu ja täpse löögiga. Kui saaksin aega tagasi pöörata ja matši uuesti teha, siis ikkagi ei muudaks midagi. Tuleb osata ka kaotust vastu võtta. Olenemata sellest kui valus see on.

_MG_2635

Mis hetkel tunnetasid, et Baya on liiga tugev vastane? Milised hetked oli Sinu jaoks raskeimad?

Baya ei olnud liiga tugev vastane. Küll sain tabamuse hea löögiga ja näiliselt olin taastunud ja jätkasin võitlust, kuid ei mäleta toimunust midagi. Võitlesin südamega, matšiaegseid tundeid ja emotsioone ei ole ajusoppides säilinud.

_MG_2654

Kas Sinu puhul oli millestki tunda, et Baya teab Sinu kitsaskohti?

Kindlasti teadis ta minust rohkem kui ainult nime, nagu ta matšieelses intervjuus ütles. Ilmselt teadis Baya ka seda, et olen tugeva vastupidamisega ning ainuke võimalus mind võita on knock out`iga. See tal päris ei ōnnestunud, aga matšivōidu teenis ta auga välja.

IMG_9273

Mida Sa sellest matšist õppisid?

Hoolimata esimesest raundist sain kinnitust sellele, et oleme koos treeneri Georgii Abolõmoviga ōigel teel. Hiljem videot vaadates nägin oma arengut ning et olen paljudest nõrkadest kohtadest lahti saanud. Kaotasin küll selle lahingu, kuid sõda pole ammugi läbi.

IMG_9560

Kuidas sel õhtul meeleolu oli ja kuidas Su sõbrad Sind turgutasid?

Enne matši oli kõik ideaalne. Tunne enesekindel ja rahulik, 100% valmis, nii karmiks võitluseks kui ka esinemiseks võimsa kodupubliku hulga ja Eurospordi vaatajate ees. Pärast matši läks mul toibumiseks parajalt aega ning täiesti ärkvel olin vast hilja õhtul koju jõudes. Sõbrad toetasid ja õnnitlesid, olid minu sooritusega rahul.
Minu jaoks oli see aga karjääri kõige valusam kaotus ja mõru maitse suus kestab ilmselt kaua. Kuid keha on terve ja süda ning meel viivad edasi.

IMG_9743

Räägi ka oma Lastefondi tätoveeringust.

Kuna antud üritusel oli nii suur meediakajastus, siis tahtsin seda ka endast suuremate eesmärkide jaoks ära kasutada. Lōpuks tekkis arutelu ja erinevate ideede kombineerimise tulemusel ajalooline lahendus, mis moodustas mõnusa terviku. Kuna oma hea vastupidavuse poolest on mulle antud hüüdnimi Masin, siis sisenesin ringi Mikronite looga “Imelik masin”. Lisaks lasin Pirados Stuudio kunstnikul Silveril ennast inimmasinaks maalida. Sõbra Ivo Kallasmaa kaudu saime ühendust Lastefondiga, kellele ka meie mõte ja soov head teha meeldis — nii tavatus ja etteaimamatus kohas tuletada meelde lapsi, kes meie abivajavad ja keda saame aidata. Minu koostöö Lastefondiga jätkub. Hetkel planeerime ühiseid treeninguid ning vaba aja veetmise võimalusi.

IMG_9919

VAATA TV3 VIDEOINTERVJUUD EDVIN ERIK KIBUSEGA PEALE MATŠI!

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=666368″]

VAATA VIDEOT MATŠIST!

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=666375″]

VEIDI NALJA KA – VAATA, MIDA TEEB MARKKO MOISAR EDVINI INTERVJUU AJAL ENNE KING OF KINGSI!

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=663383″]

VAATA HIIGELGALERIID!
Fotod: Christo Neerme

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews