1. Avaleht
  2. Sport
  3. JUBA TÄNA! Otseülekanded sajandi poksimatšist Mayweather vs McGregor algavad juba täna

JUBA TÄNA! Otseülekanded sajandi poksimatšist Mayweather vs McGregor algavad juba täna

Juba täna öösel tehakse esimene otseülekanne sajandi poksimatšist, kui kaalule astuvad kaotuseta püsinud maailmameister Floyd Mayweather juunior ning vabavõitleja Conor McGregor. Eestis näeb ajaloolist kohtumist reklaamipausideta ja eestikeelsete kommentaaridega ainult voogedastusteenusega Viaplay.

Viaplay otseülekandes matši kommenteeriva Kaupo Arro sõnul ootab ta kogu sündmust rohkem kui sajandi matšiks tituleeritud heitlust, kuna plaanis on mitmeid teisi väga huvitavaid poksilahinguid. “Nii suurt võistlusspordi üritust varem korraldatud ei ole,” lausus Arro klassikaliste poksireeglite järgi peetavate matšide kohta. “Olen ise poksijana loomullikult Mayweatheri poolt, ent kuna McGregor on MMA-s püstivõitleja, oskab ta kindlasti väga hästi ja lihtsalt lüüa ning tema löögid on poksija jaoks ebatraditsioonilised. Poksis ei lubata näiteks maadlusvõtteid, ei tohi kasutada heiteid, lüüa küünarnukkide, põlvede või jalgadega ning võidelda paljajalu, mis vabavõitluses on lubatud.”

Viaplay alustab otseülekannetega täna öösel kell 00.25, kui toimub legendaarse vastasseisu osaliste Floyd Mayweather juuniori ning Conor McGregori kaalumine. Suur poksiöö algab homme, laupäeva õhtul kell 23.55 mitme tipptasemel poksilahinguga. Esmalt on keskkaalus vastamisi Juan Heraldez ja Jose Borrego ning Thomas Dulorme ja Yordenis Ugas, kes poksivad kumbki 10 raundi. Seejärel on järg poolraskekaalus võitlevate Andrew Tabiti ja Steve Cunninghami, Nathan Cleverly ja Badou Jacki ning Gervonta Davise ja Francisco Fonesca käes, neist esimene paar poksib 10 ja ülejäänud 12 raundi. Ennustuste kohaselt kõige suurema auhinnafondiga ja kõige vaadatum matš poksi ajaloos Mayweather vs McGregor algab Las Vegases pühapäeva hommikul Eesti aja järgi alates kella 6st, mõõduvõtmine on plaanis 12-raundilisena.

Kõigi aegade kalleim matš peetakse klassikaliste poksireeglite järgi, mis seab ebasoodsasse olukorda 21 matši võitnud McGregori, kuna ta ei saa kasutada vabavõitluses omaseks saanud võtteid. Samas annab iirlasele eelise see, et Mayweather nõustus võitlema tavapärasest kergemate poksikinnastega, mida kasutatakse ka vabavõitluses. Sõltumata tulemusest teenivad mõlemad atleedid eelseisva kohtumisega üsna kopsakalt. Kuigi täpseid auhinnarahasid pole avalikustatud, arvatakse, et kahe mehe vahel läheb jagamisele 300 miljonit dollarit. Sellest 60-75% läheb tiitlist kaitsvale Mayweatherile.

Monika Kuzmina Peatoimetaja