1. Avaleht
  2. Sport
  3. Valter Kalami mälestusvõistlused toovad Viljandisse sportlaste paremiku
Valter Kalami mälestusvõistlused toovad Viljandisse sportlaste paremiku

Valter Kalami mälestusvõistlused toovad Viljandisse sportlaste paremiku

2. juulil toob MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi koostöös BIGBANKiga spordipublikuni Valter Kalami 38. mälestusvõistlused, kus võtavad mõõtu nimekad kergejõustiklased nii Eestist kui välismaalt.

Viljandi Linnastaadionil aset leidval Valter Kalami memoriaalil teeb hooaja avavõistluse Eestis olümpiasangar Gerd Kanter, kellele pakub kõva konkurentsi senine Viljandi staadioni rekordimees Märt Israel (66.31).

Naiste kõrgushüppes astub võistlustulle kahekordne BIGBANK Kuldliiga jackpoti võitja Anna Iljuštšenko, kes just Viljandi staadionil toimunud Kuldliiga finaalis hüppas kaks aastat tagasi siiani kehtiva Eesti kõrgushüpperekordi 1.96.

MTÜ Spordiürituste Korraldamise Liidu juhatuse liikme Mati Lillialliku sõnul saab kõrgetasemelist võistlust näha ka meeste kaugushüppes. “Kohal on selle aasta maailma edetabeli neljas mees Luis Rivera Mehhikost, kes lennanud tänavu 8 meetri ja 30 sentimeetri kaugusele. Talle on tugevaks vastaseks mustanahaline atleet Tyrone Smith Bermudalt, kelle tänavune parim tulemus on 8.17,” rääkis Lilliallik.

Viljandi staadioni rekord on kaugushüppes väga kõrgest klassist, kuuludes Portugali esindajale Marcos Chuvale, kes hüppas 2011. aasta BIGBANK Kuldliiga finaalis 8.34 kaugusele.

AS BIGBANKi juhatuse esimehe Kaido Saare sõnul on kergejõustiku toetamine end igati õigustanud. “Kevadsuvine kergejõustiku hooaeg on alanud põnevalt nii sportlastele kui pealtvaatajatele ja parajat pinget on oodata ka juulis ja augustis. Ootame huviga, mida toob spordisuvi meie tublidele sportlastele,” sõnas Saar.

Lisaks Valter Kalami 38. mälestusvõistlustele toimub alanud nädalal Heino Lipu mälestusvõistlus kuulitõukes. Võistlus leiab aset laupäeval, 6. juulil Ida-Virumaal, Maidlas. Augustis ootavad Spordiürituste Korraldamise klubi ja BIGBANK spordisõpru kaasa elama Sillamäe Kõrgushüppe Galale.

BIGBANK on alates 2006. aastast toetanud Eesti kergejõustikku enam kui 400 000 euroga ning panustanud Eesti ettevõttena riigi spordielu arengusse, pakkudes sportlastele motiveerivate konkurentidega võistlusi ja premeerinud edukaid.

Head Uudised GoodNews