1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tartu maratoni naistesõit teeb Annely Adermannist kuuga suusataja
Tartu maratoni naistesõit teeb Annely Adermannist kuuga suusataja

Tartu maratoni naistesõit teeb Annely Adermannist kuuga suusataja

10. veebruaril ehk nädal enne 42. Tartu Maratoni toimub maratonipäeva peaproov, mille raames sõidetakse ka Tervis Plussi 12. Tartu Maratoni Naistesõit.

Tervis Plussi 12. Tartu Maratoni Naistesõit on vaid 16 km pikk, mis teeb selle jõukohaseks igaühele, kellele suusatamine meeldib. Kuna ürituseni on aega üks kuu, siis on ka kõikidel neil, kes veel pole suuski alla saanud, võimalus asuda treenima üheskoos TV3 saatejuhi Annely Adermanniga, kes on endale võtnud eesmärgiks läbida Tervis Plussi 12. Tartu Maratoni Naistesõit vaid pärast kuu aja pikkust treeningperioodi.

„Suusatamine on mulle alati väga meeldinud, eelkõige oma lõbuks ja mõõdukas tempos kauni männimetsa vahel libisedes. Samas pole mind kunagi professionaalse treeneri poolt lihvitud, seega ootan põnevusega, kuidas sujuvad eesmärgistatud treeningud ning kuhu üks tavaline naisterahvas ühe kuuga jõuda võib,“ ütles Annely Adermann. Annely lubab treener Ave nõuandeid innukalt järgida ja usub, et 10. veebruaril ületab ta naistesõidu finišijoone rõõmsalt koos kõigi teiste vahvate suusanaistega. „Kõige enam loodan, et minu näide julgustab sõitma tulema ka neid, kes ehk osaleda sooviks, kuid veel kõhklevad. Tulge kindlasti! Saate hea tuju, jumekad põsed ja loomulikult toreda tervisesüsti,“ õhutab Annely.

CFC Jaak Mae suusakooli Viimsi filiaali treener Ave Ojasoon kinnitab, et 16 km pikkune naistesõit on jõukohane igaühele: „Kõige raskem teekond on alati enne seda, kui rajale jõutakse, sest suurim pingutus on diivanilt tõusmine ja õue minek. Kui juba aga rajal olla, siis on see 16 km puhas lust ja linnulend. Kes Naistesõidu võlu kord juba on maitsnud, see kimbutab ilmselt järgmisel aastal 31 või 63 km stardis ka mehi.“ Ave inspireerib kõiki naisi kaasa haarama oma emasid, tütreid, vanaemasid, sõbrannasid, sest ta on veendunud, et igaüks, kes oskab kõndida, oskab ka suusatada. Seda enam, et naistesõit ei ole võistlus ja seal paremusjärjestust ei selgitata.

Maraton on elamus, mille saamiseks ei ole vaja teha muud kui registreerida end Tervis Plussi 12. Tartu Maratoni Naistesõidule. Tervis Pluss teeb märtsikuisesse ajakirja ürituse pildiülevaate, seega on igal osalejal võimalus leida end märtsikuise ajakirja kaante vahelt.

Head Uudised GoodNews