1. Avaleht
  2. Sport
  3. Pirita Spordikeskuses tähistati velodroomi 45. aastapäeva
Pirita Spordikeskuses tähistati velodroomi 45. aastapäeva

Pirita Spordikeskuses tähistati velodroomi 45. aastapäeva

Foto: Sander Maasing
Foto: Sander Maasing

Neljapäeval tähistati Pirita Spordikeskuses velodroomi 45. aastapäeva täitumist ning avaldati tänu tublidele eestvedajatele.

Põhjamaades ainulaadne spordirajatis on olnud Eesti rattaspordi oluliseks osaks ning aidanud mitmekülgselt arendada Eesti jalgrattasportlasi.

„Trekile spetsialiseerumist meil viimastel aastatel olnud ei ole, sest kaasaja tingimused eeldavad sisetrekil harjutamist. Kuid riigi meistrivõistlused trekil oleme igal aastal ära pidanud ning enamus Eesti rattureid on saanud selle võistlusdistsipliini järgi proovida. Samas oli Pekingi olümpiamängudel Eesti koondist esindav trekirattur väljas, seega teatud tingimused on olemas, et trekisõidus tiitlivõistlustele jõuda,“ sõnas Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär Urmas Karlson.

Piduliku sündmuse viis läbi Pirita Spordikeskuse direktor Aavo Aunroos, kes tänas kõiki, kes on andnud oma panuse velodroomi hoidmisesse ja säilitamisse ning avaldas lootust, et Pirita velodroomil on ees veel pikk iga ja leitakse ka vahendeid ümberehituseks, mis viiks spordirajatise vastavusse tänapäevaste rahvusvaheliste nõuetega.

Lähim sisetrekk Eestile asub Leedus, kus eestlased talvel ka harjutamas käivad, kuid sisetreki olemasolu kodule lähemal on jalgrattaspordi seisukohalt määrava tähtsusega, et pika talve vältel jalgrattatreeninguid ja võistlusi läbi viia.

VAATA GALERIID!
Fotod: Sander Maasing

Ei ole valitud galeriisse või galerii kustutatud.

Head Uudised GoodNews