1. Avaleht
  2. Sport
  3. “Noored Roolis 2014” teine etapp sõideti auto24ringil
“Noored Roolis 2014” teine etapp sõideti auto24ringil

“Noored Roolis 2014” teine etapp sõideti auto24ringil

Foto: Noored Roolis
Foto: Noored Roolis

Möödunud aastal käivitatud ZEBRA CUP – „Noored Roolis“ selle aasta teine osavõistlus peeti laupäeval Põhjamaade moodsaimal ringrajal auto24ringil, mis asub Pärnu lähedal Audru vallas. Võistlusrajaks kasutati osa üle 3 kilomeetri pikkusest ringrajast, kokku oli raja pikkus kaks kilomeetrit ja osadele rajalõikudele olid lisatud ka koonused, et sõitu põnevamaks ja atraktiivsemaks muuta.

Sarjas sõidetakse standardsete Renault Twingo´dega, mis antakse võistlejaile korraldaja poolt ja arvestusklasse on noortele autospordihuvilistele neli, kaks poistele ja kaks tüdrukutele. Kokku osales auto24ringil sõidetud etapil 34 8.-15. aastast noort. Noorte kõrval istuvad sõidu ajal kas lapsevanemad või juhendajad, auto24ringil oli üheks juhendajaks Eesti Autospordi Liidu noortekolleegiumi esimees Egon Kaur.

Foto: Noored Roolis
Foto: Noored Roolis

„Väga hea mulje jäi sellest sündumsest, tase oli üsna erinev, kuid see on igati loogiline. Osa sõitjaid teeb kaasa juba mitmendat etappi, osad aga olid stardis päris esimest korda. Väga positiivne oli see, et kõik mida kõrvalt räägiti, võeti roolis hästi vastu ja rada oli ka hästi üles ehitatud ja ette valmistatud. Korraldaja on teinud väga head tööd ja see sari on hea ja soodne võimalus autospordiga tutvust teha, soovitan seda kindlasti kõigile,“ võttis Egon Kaur ZEBRA CUP – „Noored Roolis 2014“ teise etapi kokku.

Arvukaim osavõtt oli klassis 8.-12. aastased poisid, kokku 18 osalejat. Etapivõidu viis koju Kardo Tamm, kes oli avavoorus teine ja kahes teises voorus kiireim. Teine oli avavooru kiireim Henri Helü ja kolmas Alex Reinsalu, kes oli voorudes kahel korral kolmas ja viimases voorus teine. 13.-15. aastaste poiste klassis oli osalejaid 11, võitjaks tuli kahes esimeses voorus parima aja sõitnud ja kolmandas kuues olnud Alo Tupits, teine kahes esimeses voorus teine ja viimase vooru võitnud Joosep Kikas ning kolmas tõusvas joones sõitnud Kristjan Lepp, kes oli voorudes vastavalt viies, neljas ja kolmas.

Foto: Noored Roolis
Foto: Noored Roolis

13.-15. aastaste tüdrukute klassis oli osalejaid neli, võidu sai kahes esimeses voorus kiireim olnud Maris Niilus, teine Elis Jõelaid, kelle kohad voorudes olid kolmas, teine ja esimene ning kolmas oli Henriette Porila, kohad voorudes teine, kolmas ja teine. Neljas oli Age Sander, kes oli kahel korral neljas ja viimases voorus kolmas. 8.-12. aastaste tüdrukute klassis oli üks osaleja, Krisette Sander.

ZEBRA CUP – „Noored Roolis 2014“ kolmas etapp toimub aprillis, kuid aeg ja koht on veel lahtine, seda just ilmastikutingimuste tõttu. Vastav info avaldatakse nii EAL kodulehel www.autosport.ee kui ZEBRA CUP – „Noored Roolis 2014“ Facebook’i lehel.

ZEBRA CUP – “Noored roolis 2014” on autokool ZEBRA, Tartu linna, Rannaküla jäärajakeskuse ja EAL rallikrossi komitee (ERK) poolt ellu kutsutud koostööprojekt, õpetamaks noori poisse ja tüdrukuid varakult autoga targalt ja ohutult sõitma nii talvel jäärajal kui suvel asfaldil.

Kogemused saadakse harjutades ja omavahel võisteldes. Võistlussari koosneb jääraja etappidest talvel ning asfaldil ja kruusal sõidetavatest etappidest suvel. Sõidetakse standardsete Renault Twingo´dega, mis antakse võistlejaile korraldaja poolt. Sarja võitjaid ootab hinnaline üllatusauhind, kõigi osalejate vahel loositakse välja loosiauhindu.

Head Uudised GoodNews