1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kirt vs sakslased – kes jääb seekord peale?
Kirt vs sakslased – kes jääb seekord peale?

Kirt vs sakslased – kes jääb seekord peale?

Magnus Kirt

Eestile järjekordse medali toonud Euroopa meistrivõistluste järel tulevad muu maailma atleedid jälle kampa ja kergejõustiku Teemantliiga läheb mürinaga edasi. Palju pole hooaja lõpuni enam jäänud.

Eestimaalase ja eestimeelse silmad, nagu viimasel ajal meeldivaks tavaks on saanud, otsivad ikka meeste odaviskesektorit. Tänavu Eesti rekordi oma nimele saanud ja pikkade sammudega maailma eliiti tõusnud Magnus Kirdil on ka täna Birminghamis risti-põiki ees Saksamaa mehed. Tõrvast pärit Kirt on neist sel hooajal ka jagu saanud, aga EM-il pidi leppima Röhleri ja Hofmanni järel pronksiga. Aga väärt tegu seegi.

Nüüd jälle nad kõik stardilistis, lisaks veel mõned üllatusvõimelised vastased. Loodetavasti pole medalivõit meie mehe odakaari lühemaks võtnud ja Inglismaalt tuleb taaskord väärikas tulemus ja koht. Lootused ja ootused on kõrgel. Meeste odaviskevõistlus algab kell 16.45.

Birminghamis on kohal kenake hulk hiljuti Berliini EM-il ilma teinud atleete, teiste seas kolm kulda noppinud sprinter Dina Asher-Smith. Britt stardib seekord üheks põhialaks kujunenud 200 meetri jooksus, kus tal muuhulgas on konkurentideks valitsev maailmameister Dafne Schippers ja 400 meetri olümpiavõitja Shaunae Miller-Uibo.

Loomulikult pole need ainukesed alad, terve pärastlõuna on täis kõva andmist. Spordikanali TV Play Sports ning voogedastusteenuse Viaplay otseülekanne algab täna kell 16.00, kommenteerib Taavi Pailk.

Vallot Pukk
TVPlay Sportsi spordikommentaator

Head Uudised GoodNews