1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ennustusportaal: Ott Tänak jätkab Türgi rallil teed tiitlivõitluse suunas
Ennustusportaal: Ott Tänak jätkab Türgi rallil teed tiitlivõitluse suunas

Ennustusportaal: Ott Tänak jätkab Türgi rallil teed tiitlivõitluse suunas

Ott Tänak on kahe järjestikuse rallietapi võiduga tõusnud taas meistritiitli konkurentsi ning on suures mängus tagasi. Betsafe’i ennustusportaali hinnangul võidab ta tuliste konkurentide kiuste ka hooaja uue ja raskeima etapi – Türgi ralli. Punktivahe vähenemisele aitab kaasa ka see, et Neuville ei jõua ennustuste kohaselt Türgis esikolmikusse.

Karmidel Türgi teedel toimus MM-i etapp viimati 2010. aastal, kuid tänavu alustatakse uue keskuse tõttu puhtalt lehelt. Ott Tänaku sõnul iseloomustab eesootavat etappi enim teadmatus. „Üle pika aja läheme võistlusele, mis on kõigi jaoks uus ning see teeb olukorra kindlasti põnevaks,“ ütles Tänak ning kinnitas, et selle ralli prioriteet on riskimise asemel sõita arukalt.

Betsafe’i analüütikud on Tänaku võidukoefitsiendiks arvutanud tugeva 2,50, mis viitab eestlase ligikaudu 40% võidutõenäosusele. Talle järgnevad Sebastien Ogier ning Jari-Matti Latvala, vastavalt koefitsientidega 5,00 ja 7,50. Türgi ralli ennustuste kohaselt võib neljandaks tulla Mads Ostberg ning alles viiendaks ennustavad analüütikud Thierry Neuville’i, kelle võidukoefitsient on koguni 11,00.

Arvestades, et kahe etapivõiduga kärpis Tänak punktivahet Neuville’iga poole võrra, siis astuks mees peale edukat Türgi rallit liidri kandadele oluliselt lähemale. Seda näitavad ka Betsafe’i üldvõitja koefitsiendid, kus Tänakule ja Järveojale pakutakse hetkeseisuga koefitsienti 6,00. Küll aga peab Tänak meistritiitli võitmiseks järgnevad neli etappi lõpetama sisuliselt ideaalse tulemusega.

Head Uudised GoodNews