1. Avaleht
  2. Sport
  3. EKSKLUSIIVNE INTERVJUU! Võidumees Aleksandr Latin: kasutasin seda üritust nagu võimalust ühiskonnale midagi tagasi anda
EKSKLUSIIVNE INTERVJUU! Võidumees Aleksandr Latin: kasutasin seda üritust nagu võimalust ühiskonnale midagi tagasi anda

EKSKLUSIIVNE INTERVJUU! Võidumees Aleksandr Latin: kasutasin seda üritust nagu võimalust ühiskonnale midagi tagasi anda

Foto: Mallor Malmre
Foto: Mallor Malmre

24. septembril Londonis toimunud rahvusvahelisel heategevuslikul triatlonil Spirit of Belron Challenge saavutas Eesti triatleet Aleksandr Latin põhidistantsi üldarvestuses esikoha, Rainer Virve aga hõivas kolmandana pronksise poodiumikoha. Esikohamees räägib võistlusest ja oma rollist selles täpsemalt.

Kui tugev oli ettevalmistus minna võitu koju tooma?

Ettevalmistus sujus hästi, tänu väga heale septembrikuule sai kõik vajalikud treeningud kenasti ära tehtud.

Kas kõik läks nii, nagu plaanitud ja mingeid raskusi ette ei tulnud?

Võistlus läks plaanipäraselt. Kavas oli teha oma elu natukene lihtsamaks ning juba ujumisega saada korralik vahe ja see mul ka õnnestus. Kuna seal kasutati “rolling”-starti, mitte ühisstarti, siis võistluse lõpuni ma täpselt ei teadnud, mis positsioonil ma olen, seega igaks juhuks pingutasin lõpuni.

Millised olid sinu emotsioonid, kui finišijoone ületasid?

Ega ausalt öelda, kui ma ära lõpetasin, ei teadnud ma veel oma lõppkohta. Pidin ootama, kuni teised veel lõpetavad, sest võistlus veel käis. Selle “rolling”-stardi pärast startisid kõik erinevatel aegadel ning alati oli selline potentsiaalne võimalus, et keegi, kes on sinust hiljem startinud, võib olla sinust kiirem. Kuigi ausalt, kõik arvutused näitasid juba võistluse käigus, et võit peaks minu oma olema. Ma arvan, et selliste ürituste puhul võib olla isegi on võidust tähtsam just osavõtt. See atmosfäär, mis seal oli, on midagi teistsugust kui meie pro-võistlustel. Ei ole nii palju pinget, kõik ergutavad ning elavad üksteisele kaasa. Oli väga meeldiv vaadata, kuidas inimesed tulevad oma komforttsoonist välja ning ületavad ennast. Ja see kõik veel heategevuse raames.

Millise tähtsusega see sündmus sinu enda võistlustekalendris oli?

Kui vaadata profisportlase pilguga, siis sellised võistlused ei oma mitte mingisugust tähtsust, kuna tiitleid ja punkte siin ei jagata. Mina kasutasin seda üritust nagu võimalust meie ühiskonnale midagi tagasi anda, sest profisportlasena tekib selliseid võimalusi üsna vähe, enamus aega mõtledki rohkem iseendale. Pean seda triatlonil osalemise võimalust väga oluliseks ja olen väga tänulik Carglassi meeskonnale, et mind kaasa võeti.

Mis on su edasised plaanid?

Selle stardiga tõmbasin selle hooajale joone alla, nüüd on aeg anda kehale natukene puhkust ning valmistuda uueks hooajaks.

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews