1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti curlingupaar näitas maailmakarika etapil taas kõrget taset
Eesti curlingupaar näitas maailmakarika etapil taas kõrget taset

Eesti curlingupaar näitas maailmakarika etapil taas kõrget taset

Šveitsis, Aaraus toimunud kõrgetasemelisel MK etapil saavutas Eesti curlingu segapaar Marie Turmann ja Harri Lill 4. koha.

Eesti curlingupaari jaoks oli tegemist kolmanda MK etapiga sellel hooajal ja juba teise etapiga Šveitsis. “Ühel etapil olime viiendad ja seekord neljandad. Meist ettepoole jäid kaks olümpiamängude esindust ning ka 2016. ja 2017. aasta maailmameistrid. Turniiri tase oli seega väga korralik, sest ka maailma edetabelis on venelased hetkel esimesed ja šveitslased neljandad. Mängisime poolfinaalis suhteliselt hästi, aga vastane oli eelkõige kriitilistes olukordades täpsem ja teenitult võit läks neile,” kommenteeris Harri Lill.

Eesti võistkond saavutas alagrupis viis võitu, alistades teel veerandfinaali ka Soome olümpiaesinduse Kauste/Rantamäki tulemusega 7:4. Veerandfinaalis alistati Hispaania esindus tulemusega 8:3. Poolfinaalis tulid eestlastele vastu ala valitsevad maailmameistrid ja Šveitsi esindusvõistkond olümpiamängudel Perret/Rios. Kui sügisel Tallinnas toimunud MK etapil õnnestus Eesti paaril maailmameistreid võita, siis nüüd oli kodumaal mänginud Šveitsi paar parem ja mäng lõppes tulemusega 9:4. Kolmanda koha mängus kaotas Eesti paar Šveitsi teisele paarile Rupp/Wunderlin tulemusega 5:3.


MK etapi finaalis kohtusid 2016. ja 2017. aasta maailmameistrid ning võitjaks tuli Venemaa segapaar Bryzgalova/Krushelnitckii tulemusega 6:5.

Turmann/Lill olid maailma edetabelis enne Šveitsi etappi 14. kohal, kuid turniiri tulemusena tõustakse tõenäoliselt maailma 10 piirimaile. Veebruaris osaleb Eesti segapaar Tallinnas toimuval MK etapil ning ees on ootamas ka Eesti meistrivõistlused. Võistluskalendris on kirjas ka kevadel toimuv MK etapp, mis toimub Venemaal, Sotšis.

Head Uudised GoodNews