1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. Xander Schauffele elu suurim par: Ameerika võitis olümpia meeste golfivõistluse
Xander Schauffele elu suurim par: Ameerika võitis olümpia meeste golfivõistluse

Xander Schauffele elu suurim par: Ameerika võitis olümpia meeste golfivõistluse

Xander Schauffele (Ameerika Ühendriigid) võitis 1. augustil lõppenud Tokyo olümpia golfivõistluse, vahendas ajakiri Golf.

Viimase ringi mängis tugevalt (-10) Slovakkiat esindav Rory Sabbatini ja lõpetas tulemusega -17. Schauffele, kes oli enne 4-löögist 18. rada -18, lõi palli siis metsa ja Sabbatini asus valmistuma lisaraundiks. Schauffele aga lõi palli fairway’le ja seejärel kolmanda löögi meetri kaugusele lipust. Sabbatini lõpetas harjutamise.

Schauffele, kes arvas, et arm-lock-puttamine tuleks ära keelata, kuid lubas siiski millalgi ka ise proovida, valis elu suurima par’i jaoks traditsioonilise versiooni ja vormistas kindlalt. Raja ääres vaatas isa Stefan Schauffele, kes avastas golfi 1980. aastatel Tokyos kaubamajas simulaatoril.

Küll alustati kohamängu pronksi jagamiseks, sest -15 mängisid välja CT Pan (Taipei), Collin Morikawa (Ameerika Ühendriigid), Mito Pereira (Tšiili), Sebastian Munoz (Colombia), Rory McIlroy (Iirimaa), Hideki Matsuyama (Jaapan) ja Paul Casey (Suurbritannia). Mõned neist polnud paarkümmend aastat mänginud kohamängu 3. kohale, kui üldse, aga üliõnnelik Matt Kuchar näitas oma olümpiapronksi viis aastat tagasi ju kõikidele, kes viitsisid vaadata, ja nüüd oli vaja taasavastada poisike endas.

18. rada. Esimestena pudenesid Matsuyama ja Casey. McIlroy kordas Schauffele viimase raja mängu: mets, fairway, ideaalne kolmas.

3-löögisel 10. rajal mängis kogu viisik par’i. Pereira, kelle järgmine turniir Korn Ferry Touril, oli parima võimalusega.

11. rajal, mis on 4-löögine, tabas Morikawa teise löögiga lippu, aga Pan lõi sama lähedale. Pereira ja McIlroy mängisid ka väga lähedale, kuid tegid birdie-putil lip-out’i. Morikawa ja Pan tegid birdie.

Tagasi 18. rajale. Mõlemad ebaõnnestusid: Pan eksis raffi, Morikawa liiva. Morikawa eksimus osutus rängemaks. Par tõi Cheng-Tsung Panile olümpiapronksi. Caddy oli tema naine Michelle.

Naised alustavad võistlust 4. augustil.

Head Uudised GoodNews