1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ironmanil osaleb ligi 2900 sportlast
Ironmanil osaleb ligi 2900 sportlast

Ironmanil osaleb ligi 2900 sportlast

Kuigi algselt soovis Tallinna Ironmanile mõõtu võtma tulla ligi 3200 võistlejat, lükkasid koroonast tingitud reisipiirangute tõttu paljud oma osaluse järgmisesse aastasse ja nii asubki nädala pärast starti ligi 2900 sportlast, mis on kõigele vaatamata rekordarv, vahendas ajaleht Pealinn.

“Eelmisel aastal suutsime Ironman Tallinna võistluse korraldada ilma ühegi uue COVID-isse nakatumiseta, seega on meil juba olemas väljatöötatud ning läbiproovitud süsteem, kuidas seda teha,” ütles sarja Eesti võistluste peakorraldaja Ain-Alar Juhanson. “Ka sellel aastal on meil valitsuse eriluba suurürituse korraldamiseks ning anname endast parima, et kombineerida turvaline sündmus nii osalejatele, korraldajatele kui ka vabatahtlikele, säilitades seejuures võistlusest saadava erilise emotsiooni.”

Järgmisel laupäeval toimuva Ironman Tallinna ja pühapäeval toimuva Ironman Tallinn 70.3 triatlonivõistlused toovad kohale rekordarvu osalejaid. Teiste hulgas tulevad ennast proovile panema tipptriatleedid Kevin Vabaorg, Rinalds Sluckis, Anette Zukker ja Baiba Medne ning hea eeskuju projektis osalenud Franz Malmsten, Luisa ja Taavi Rõivas, Märt Avandi, Robert Kitt, Indrek Raadik ning Raivo E. Tamm.

Ironmani võistluste täispikal distantsil osaleb 1400 individuaalosalejat ja 29 meeskonda 59 riigist. Kõige rohkem osalejaid on Suurbritanniast, Eestist, Venemaalt ja Iisraelist. 70.3 distantsil osaleb 1118 individuaalvõistlejat ja 79 meeskonda 49 riigist. Ligi pooled osalejad on Eestist, osalejate arvu poolest järgnevad Venemaa ja Suurbritannia. Ironman Tallinn 70.3 võistlus on ühtlasi triatloni Eesti meistrivõistluste etapp.

Laupäeval toimuv võistlus algab 3,8-kilomeetrise ujumisdistantsiga Harku järves, jätkub 180,2-kilomeetrise rattadistantsiga, mis viib osalejad pealinnast välja ümbruskonna asulatesse ja läbi linna Lennusadamasse, ning lõpeb 42,2-kilomeetrise jooksumaratoniga, mis koosneb neljast ringist  pealinna tänavatel. Pühapäevasel võistlusel osalejad läbivad poole lühema distantsi. Finiš on Noblessneri kvartalis.

Enne põhivõistlust, neljapäeval algusega kell 20 joostakse viiekilomeetrine Smilerun – Seve Ehituse heategevusjooks, mille käigus kogutakse Tartu ülikooli kliinikumi lastefondi abil raha, et toetada Herbert Masingu kooli miljööteraapilise Pepleri ravikodu psühholoogilist nõustamist.

Head Uudised GoodNews