1. Avaleht
  2. Sport
  3. VIDEO! Iluvõimlejate juunioride võistkond võitis EM-il viienda koha
VIDEO! Iluvõimlejate juunioride võistkond võitis EM-il viienda koha

VIDEO! Iluvõimlejate juunioride võistkond võitis EM-il viienda koha

Iluvõimlemise Euroopa meistrivõistlustel Bakuus sai juunioride rühmkava koondis rõngakavas viienda koha, püstitades seejuures 22,55 punktiga isikliku rekordi. Tegemist on juunioride läbi aegade parima tulemusega Vana Maailma esivõistlustelt. Eesti koondisesse kuuluvad  Erika Dokutšajeva, Dilana Kanger, Polina Kitajeva, Maria Aleksandra Ploduhhina, Ilona Tihhomirova ja Natali Vei, tüdrukute sünniaastaks on 2004 ja 2005. Rühmkava koondise neidude koduklubideks onVK Piruett ja VK Elegance.

„Oleme tulemuse üle üliõnnelikud, eriti seetõttu, et finaalis õnnestus kava veel paremini kui eelvõistlusel. Medalikolmiku koht oli nii lähedal. Platsile minnes olime keskendunud ja rahulikud, elemendid õnnestusid hästi ja ka punktid näitavad, et jõudsime tipule päris lähedale,“ rõõmustasid juunioride rühmkava koondise liikmed Natali Vei ja Dilana Kanger.

Euroopa meistriks krooniti Venemaa (24,45) Ukraina (23,40) ja Valgevene (23,25) ees.

Koju naastes jätkab juunioride koondis ettevalmistust juulikuus Moskvas toimuvaks MM-iks. „Tehniliselt on meie kavad  väga rasked, võin öelda, et esikolmikuga samal tasemel,“ sõnas koondise treener Larissa Gorbunova. „MM-iks saame veel harjutada ja detaile lihvida. Usun, et Moskvas on tüdrukud finaalis kahe kavaga ja valmis ka seal väga kõrge koha nimel võistlema,“ lisas ta.

Head Uudised GoodNews