1. Avaleht
  2. Sport
  3. GALERII! EOK tiigrikoolitusest võttis osa üle 150 sportlase üle Eesti
GALERII! EOK tiigrikoolitusest võttis osa üle 150 sportlase üle Eesti

GALERII! EOK tiigrikoolitusest võttis osa üle 150 sportlase üle Eesti

Eesti Olümpiakomitee korraldas teisipäeval Tallinnas iga-aastase suure motivatsioonikoolituse “Lase tiiger välja!”, kuhu kogunes Eesti tippsportlastelt kogemusi ja tarkusi ammutama üle 150 sportlase ning noortetreeneri 30 spordialalt.

Eesti Olümpiakomitee kommunikatsioonijuht Maris Lindmäe sõnul on tiigrikoolituse eesmärk pakkuda noortele sportlastele mõtteainet ja inspiratsiooni edasipürgimiseks. „Selle üritusel toob EOK kokku kogenud tippude elutarkuse ja südikate noorte küsimused. Sport elukutsena on kohati täis nii spetsiifilisi väljakutseid ja kitsaskohti, et tippu pürgivat sportlast mõistab sageli kõige paremini teine sportlane, kes on nende väljakutsetega juba ise silmitsi seisnud. Üheskoos arutletakse noorte jaoks olulistel võtmeteemadel, millest võib sõltuda saavutusspordiga jätkamine ja tippu jõudmine, ehk teemadel, mis on määrava tähtsusega endast tiigri välja laskmisel. Mida rohkem sportlased kogukonnana üksteist usaldavad ja kogemusi vahetavad, seda tugevamaks saab meie sport,“ ütles Lindmäe.

Tiigrikoolitusel esinesid endine profisumomaadleja Baruto ehk Kaido Höövelson, kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter, 2017 ja 2018 aasta treeneriks valitud Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu, Euroopa sisemeister ja Rio olümpiamängudel kaugushüppes 6. koha saanud Ksenija Balta, 9-kordne Eesti rekordiomanik sprindis Marek Niit, äsja MMil viienda koha saanud curlingumängija Marie Turmann ja võrkpallikoondislane, Euroopa ja Maailma liiga võitnud Renee Teppan.

Tänavusel tiigrikoolitusel arutleti erinevatel sportlaste jaoks olulistel teemadel: suhtumine, mis toob spordis edu; takistuste ületamine ja motivatsiooni hoidmine; milleks omapäi välisklubisse või välisülikooli minnes valmis olla ning kuidas ühendada sportlaskarjääri ja eraelu.

Lisaks rääkis noortele murdmaasuusataja Karel Tammjärv teemal „Kui tehakse valesid asju õigete asjade arvelt – minu õppetunnid dopingutarvitamisest“.

Eesti Olümpiakomitee koolitussarja “ERGO esitleb: Lase tiiger välja!” eesmärk on pakkuda noorsportlastele uusi teadmisi, nõuandeid ning sütitada motivatsiooni tippspordis suurte saavutusteni pürgimisel. Samuti aitavad need teadmised elus läbilöömisel väljaspool sporti.

Eesti spordi katusorganisatsioonina seisab Eesti Olümpiakomitee ausa mängu põhimõtete ja olümpiaväärtuste eest. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu liikumisharrastuse kandepinda. EOK toetajad on Paf, Coop, ERGO, JCDecaux, Monton, Nike, Olympic Casino, Sportland, Toyota ja USS Security.

VAATA GALERIID!
Fotod: Kalev Lilleorg / EOK

Head Uudised GoodNews