1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. VIDEO! Golfitreener Rein Auväärt: oleme õnnelikud, kui golfikultuur inimestes tõuseb!
VIDEO! Golfitreener Rein Auväärt: oleme õnnelikud, kui golfikultuur inimestes tõuseb!

VIDEO! Golfitreener Rein Auväärt: oleme õnnelikud, kui golfikultuur inimestes tõuseb!

Legendaarne golfitreener Rein Auväärt on unistanud aastaid golfimängust, mis kulgeb üle terve Eesti. Nüüd on “Golf ümber Eesti” mängimiseks avatud!

1. augustil mängu avalikustamisel ütles ta Jõelähtme golfiklubi rajal, et see on rõõmus hetk kõigile.

Mõte sai alguse Austraaliast

“Oli aasta 2012 talv ja hea peretuttav ja sõber Iivo Tuul helistas mulle ja ütles, et 2009. aastal sai valmis maailma pikim golfiväljak Nullarbor Links pikkusega 1365 kilomeetrit. Mõtlesin natuke, otsustasin, et tuleb läbi mängida, kui on huvitatuid ja nii see algas. 7 aastat ja 100 päeva tagasi 2014. aasta aprillis Austraalias mängides maailma pikimat golfiväljakut, tekkis uitmõte, et selline golfiväljak võiks Eestis olla! Nüüd on sellest uitmõttest saanud “Golfimäng ümber Eesti,” räägib Auväärt.

Algusest peale hakkas tekkima aktiivsetest inimestest punt, kes on osa võtnud selle mängu loomisel. Vallo Välb, Monika Kuzmina, Hanno Kross, Urmas Rauam, Sven Kriggulson, Jaan Lipsmäe, Kairi Auväärt, Tarmo Valdre, Katrin Tiitus, Jüri Tiitus, Aigar Pindmaa, Christina-Sandra Sõõrumaa, Karel Saarna, OÜ Minix, AS EGCC, OÜ Greenside, AS Alexela ja mitmed inimesed veel. Selle katselise kahe aastaga saame teada sellise ettevõtmise elujõust.

Eesmärk populariseerida golfi ja turismi Eestis

26. aprillil 2021. aastal on loodud Vallo aktiivsel juhtimisel MTÜ GÜE. Eesmärgiks Eesti inimeste kehalise tervisliku liikumise aktiviseerimine, golfiharrastuse ja golfiturismi populariseerimine, olemasolevate väljakute tutvustamine, uute lühiradade tekkimine ning golfiturismi kaudu majutuse ja toitlustuse populariseerimine erinevates Eesti paikades.

Auväärt sõnab, et loodab aktiivset osavõttu ning rõõmustab, et golfikultuur inimestes tõuseb. “Golfimängus mängitakse väljakut nagu ta on ja palli lüüakse kohast, kus ta on! See pisikene nüanss on olnud minule kõige olulisem põhimõte,” räägib ta.

Head Uudised GoodNews