1. Avaleht
  2. Sport
  3. SPORDIKANGELASED I President Kersti Kaljulaid: kõik olümpiale välja murdnud sportlased on kangelased
SPORDIKANGELASED I President Kersti Kaljulaid: kõik olümpiale välja murdnud sportlased on kangelased

SPORDIKANGELASED I President Kersti Kaljulaid: kõik olümpiale välja murdnud sportlased on kangelased

President Kersti Kaljulaid ja Eesti Olümpiakomitee tänasid roosiaias kõiki Eesti sportlasi, aga ka treenereid, toetajaid ning taustajõude, kes aitasid kaasa nende Tokyo 2020 suveolümpiale jõudmisele, kohapeal võistlemisele ja üleva tunde inimeste kodudesse toomisel. „Kõik olümpiale välja murdnud sportlased on kangelased,“ ütles riigipea roosiaias toimunud tänuüritusel.

Riigipea sõnul küsiti temalt Tokyos korduvalt, kas ilma publikuta olümpia on ikka see päris õige? „Aga milline on see õige olümpiatunne? Minu esimesed mälestused – olümpiatunded – pärinevad sügavast nõukogude ajast. See tunne jõudis toona kohale läbi raadiolainete, ilma pildita ja ilma sinimustvalgeteta tribüünidele,“ selgitas president Kaljulaid ja lisas, et nii, nagu kellelegi on antud sellest olümpiast osa saada või kaasa elada, ongi õige olümpiatunne: “See tunne, et on osa saadud millestki väga erilisest.“

„Niisamuti oli see tunne päris õige ka sel korral. See viimane torge vehklemisrajal ja pöörased emotsioonid lugematutes Eesti kodudes! Oli ju ka muid ülevaid hetki ja tundeid – eesti hobune ei ole enne olümpial käinud. Mis tunne on istuda viiendat korda sõudekanalis ja oodata olümpiafinaali stardimärguannet? Mis tunne on olümpiarajal üle kuumeneda? Kõik need tunded on tähtsad, erilised ja väärt mäletamist,“ sõnas Vabariigi President.

Riigipea tänas kõiki olümpiasportlasi pingutuse ja vaeva eest, mis aastate ja aastakümnete jooksul on nähtud, et jõuda välja olümpiale ja sinimustvalges meie riiki esindada. „Ma tänan ka kõiki taustajõude – treenereid, füsioterapeute, psühholooge, massööre ja koduseid – emasid, isasid, vendi-õdesid, abikaasasid, lapsi – te kõik olete osa sellest delegatsioonist. Teie olete aidanud sportlastel jõuda sinna, kuhu nad on jõudnud. Ja te olete kõik koos ajalugu teinud,“ rõhutas president Kaljulaid.

Riigipea tänas ka kõiki sportlaste toetajaid, kes tihti ise tähelepanu ei soovi, ent lisaks heale sõnale panevad õla alla ka rahaliselt, ning olümpiakomiteed, kes olümpiale eelnenud kahel aastal iga päev justkui pusletükke kokku pani. Samuti tõi ta eraldi välja olümpiat kajastanud ajakirjanikud, kes kõik emotsioonid Eesti kodudesse tõid.

Head Uudised GoodNews