1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. VIDEO! ELU PRILLIDETA! Taipoksija Edvin Erik Kibus: sel aastal algab uus, klaasideta ajastu
VIDEO! ELU PRILLIDETA! Taipoksija Edvin Erik Kibus: sel aastal algab uus, klaasideta ajastu

VIDEO! ELU PRILLIDETA! Taipoksija Edvin Erik Kibus: sel aastal algab uus, klaasideta ajastu

Edvin Erik Kibus6

Nädal aega tagasi käis Eesti üks tuntumaid võitluskunstide sõdalalasi Edvin Erik Kibus silmaprotseduuril ja kolmapäeval jõudis esimest korda prillideta trenni.

“Olen nägemise korrigeerimisest unistanud juba aastaid, kuid varasemad protseduurid nõudsid pikka taastumist ning võitlusspordiga ei oleks saanud enam jätkata. Kui kuulsin, et KSA Silmakeskus teostab laserprotseduuri, mis korrigeerib nägemist laseriga ja ilma lõikuseta, siis teadsin, et see on asi, mida olen oodanud,” räägib Edvin. Pikka mõtlemist polnud ja aasta lõpus sai asi silmakeskuses ära tehtud.

“Vaatasin trenni ajal ikka harjumusest pingi poole, et kas prillid on alles,” muigab Edvin Erik. Tema sõnul on nägemine harjumatult selge ja laserlõikusejärgne taastumisaeg ongi lühike. Arstiharidusega taipoksija täpsustab, et operatsiooni ja lõikusega päris tegu polnudki ja tema nimetab seda protseduuriks. “Võimas, korraks ebamugav, kokku paar sekundit,” räägib ta videos, mida ta tegi enne ja pärast arstikülastust ning ka selle ajal. Enne arsti juurde minekut oli tal siiski sees pinge või positiivne ärevus, nagu ta ise seda nimetab.

Prille kandis noormees alates 7. eluaastast, mil tal nägemine halvenema hakkas. Ringis olles Edvin prille ei kandnud ja see mõjutas tema arvates ka tulemusi. “Nägin prillideta küll vastast meetriselt distantsilt, aga kui on kiired löögid, mängib iga nüanns rolli ja miski võib nägemata jääda,” meenutab ta. Võitleja proovis küll kasutada kontaktläätsesid, kuid need kippusid heitluses välja tulema.

Edvini sõnul on silmade korda saamine mingil moel taassünd ja tulemas on võimsad asjad — ta on nagu uus masin, mis tähendab seost ühe tema lemmikmotiiviga: Tallinna Saku Suurhallis King of Kingsil võideldes läks ta ringi laulu “Mis imelik masin see olla võis…” saatel.

“Soovin tänada KSA Silmakeskust ning kõiki, kes mind toetasid ja minu uue nägemise võimalikuks tegid! Suur tänu!” rõhutab sportlane.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews