1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tartus toimunud Miss Valentine Grand Prix võistlusel võidutses Ukraina iluvõimleja Viktoriia Onopriienko
Tartus toimunud Miss Valentine Grand Prix võistlusel võidutses Ukraina iluvõimleja Viktoriia Onopriienko

Tartus toimunud Miss Valentine Grand Prix võistlusel võidutses Ukraina iluvõimleja Viktoriia Onopriienko

Sel aastal tähistas Miss Valentine oma 30. sünnipäeva, mis teeb üritusest ühe pikema ja katkematu traditsiooniga rahvusvahelise spordiürituse Eestis. Kokku osales viiepäevases võistluses ilu- ja rühmvõimlejaid 45 riigist. Miss Valentine turniiri raames peeti Eestis neljandat korda ka iluvõimlemise Grand Prix etapp, milles kõrgeimad tulemused saavutasid Ukraina ja Bulgaaria iluvõimlejad.

  • Iluvõimlemise Miss Valentine Grand Prix mitmevõistluse võitis ukrainlanna Viktoriia Onopriienko (131.300 punkti), kellele järgnesid 16-aastane Bulgaaria esindaja Elvira Krasnobaeva (124.500) ning võitja kaasmaalane Taisiia Onofriichuk (124.150). Eestlannadest oli parim Anette Vaher, kes kogus116.350 punkti ning teenis 6. koha.
  • Üksikalade finaalides võidutsesid ukrainlannad, võites kokku 6 medalit. Eesti võimlejatest olid finaalis võistlustules Anette Vaher (rõngas, pall, kurikad, lint), Valeria Valasevitš (pall, lint) ning Melany Keler (kurikad). Eesti parimaks tulemuseks jäi Vaheri viies tulemus nii palli- kui kurikakavas.

Miss Valentine peakorraldaja Janika Mölder tõdes, et turniir läks igati korda. „Olen õnnelik, et tervelt kolm Eesti võimlejat oli Grand Prix finaalides ning nad said oma kavad esitada rohkearvulise publiku ees. Võistlustel näidati kõrgetasemelisi etteasteid ning olen väga rahul, et ikka ja jälle leiavad võimlejad erinevatest maailma paikadest tee meie turniirile. Ootan juba suure huviga järgmist aastat,“ sõnas Mölder.

Võistlustel näidati kõrgetasemelisi etteasteid ning olen väga rahul, et ikka ja jälle leiavad võimlejad erinevatest maailma paikadest tee meie turniirile.

Iluvõimlejad jätkavad ettevalmistusi tulevasteks Euroopa meistrivõistlusteks, mis toimuvad maikuus Budapestis. Selle aasta Euroopa meistrivõistlused on viimane Pariisi olümpiamängude kvalifikatsioonietapp, kus jagatakse üks individuaalarvestuse ja üks rühmkavade olümpiapilet. Samuti peetakse olümpiakvalifikatsiooni raames kontinendi parimate juunioride meistrivõistlused.

Järgmisena toimub Eestis rahvusvahelise võimlemisföderatsiooni (FIG) egiidi all peetav iluvõimlemise võistlus Tallinn Open, mis leiab aset 5.-7. aprill 2024 Tallinnas, Kalevi spordihallis. Võistlusele on registreeritud 16 riiki ning lisaks Eesti paremikule astuvad favoriitidena võistlustulle valitsev juunioride maailmameister Liliana Lewinska (POL) ning 2019. aasta Universiaadi hõbemedalist ja Tokyo olümpialane Zohra Aghamirova (AZE). Võistluse lisainfo on leitav SIIT.

Head Uudised GoodNews