1. Avaleht
  2. Sport
  3. Sulgpalli Eesti meistrid on Must ja Kuuba
Sulgpalli Eesti meistrid on Must ja Kuuba

Sulgpalli Eesti meistrid on Must ja Kuuba

Kalevi spordihallis lõppesid 56. Eesti meistrivõistlused sulgpallis. Meeste üksikmängus võitis viieteistkümnenda järjestikkuse meistritiitli Raul Must. Must on ainus Eesti sulgpallur, kes sellise saavutuseni on suutnud jõuda.

Finaalis oli Musta vastane 19-aastane Karl Kert. Kui esimene geim pakkus sekka pikki ja tasavägiseid pallivahetusi, siis mida edasi seda kindlamaks muutus Must ja teine geim kuulus juba selgelt Eesti esireketile. Mängu lõppseis jäi 21-14, 21-7. Raul Must hindas finaali õnnestunuks: ”Lõpus leidsin enda mängu ja see andis kindlust ka jägnevateks võistlusteks. Selle hooaja peamine eesmärk on pääs minu jaoks neljandatele olümpiamängudele ja selleks pean veel järgnevatel võistlustel punkte juurde koguma”. Küsimusele kas seekordne Eesti meistritiitel jääb viimaseks vastas Must, et see on hea küsimus: “Ma pole enda jaoks ära otsustanud, kas jätkan Eestis meistrivõistlustel mängimist ka siis, kui enam pole aktiivne tippsportlane. Praegu tunnen, et veel jõud käiks noortest üle. Võib-olla oli viimane, võib-olla mitte.” Pronksmedali võttis Mihkel Laanes võiduga Kristjan Täheranna üle 21-12, 21-19.

Naiste üksikmängus tõestas oma Eesti esireketi staatust Kristin Kuuba, kes maailma edetabelis paikneb 62. kohal. Ükski kodustest konkurentidest tugevat vastupanu seekord osutada ei suutnud. Paarismängus maailma esisaja hulka kuuluv Kati-Kreet Marrangi ei saanud finaalis kummaski geimis üle kümne punkti. Kristin Kuuba neljas järjestikkune meistritiitel üksikmängus tuli tulemusega 21-9, 21-6. Teise meistritiitli sai Kuuba koos Marraniga naiste paarismängus. Finaalis võideti Hannaliina Piho ja Sale-Liis Teesalu 21-13, 22-20. Kolmanda meistrikulla võttis Kuuba segapaarismängus Mihkel Laanesega. Tiitli võitmiseks alistati kahe viimase aasta Eesti meistrid Hannaliina Piho ja Kristjan Kaljurand 21-14, 21-10. Kuuba sõnul jäi ta võistlusega väga rahule: “Olen õnnelik, et võitsin kolm kulda, see oli minu eesmärk ja et kõik võidud tulid kahes geimis. Eriti teeb heameelt muidugi üksikmäng, mis on minu põhiala”.

Meeste paarismängus said kuuenda järjestikkuse meistritiitli Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner, võiduga Mihkel Laanese ja Mikk Järveoja üle 21-11, 21-18.

Head Uudised GoodNews