1. Avaleht
  2. Sport
  3. 13-aastaselt võitlusspordiga tegelema hakanud Reilsonil on 30 matšist 30 võitu
13-aastaselt võitlusspordiga tegelema hakanud Reilsonil on 30 matšist 30 võitu

13-aastaselt võitlusspordiga tegelema hakanud Reilsonil on 30 matšist 30 võitu

Tallinnas 22. veebruaril toimuva The League’i nelja mehe kikkpoksiturniiril osalevad Ott Remmer, Andres Oitsar, Romet Reilson ja Andrei Tšigileitšik (Valgevene).

20-aastane Reilson on kahekordne juunioride Eesti meister kikkpoksis ja neljakordne tai poksis. 13-aastaselt võitlusspordiga tegelema hakanud Reilsonil on 30 matšist 30 võitu, kuid see ei tähenda, et ta nüüd vähem treeniks. Vaid viimasel nädalal võtab koormust vähemaks, et ringi astudes poleks vigastusi ega väsimust.

„Treenin rohkem, sest mida paremaks lähed ise, seda paremad vastased ka vastu pannakse,” põhjendab ta.
Pole inimest, kelle vastu Reilson kindlasti võidelda tahaks. „Iidolitega oleks muidugi väga lahe võidelda, kuid nendega ei lähe kokku, sest pole samast kaaluklassist või nad on juba erus,” sõnab ta.

Kõik matšid, mis pole lihtsalt välja kukkunud, on olnud väga õpetlikud. Reilson vaatab alati matšid üle ja õpib vigadest, et need ei korduks.

Matšidest üksi Eestis ära ei ela. Sportlasena tuleb kõrvalt trenne anda või muud tööd teha. Õnneks on Reilsonil olnud toetajaid, kes näevad temas potentsiaali. „Peale vigastusi on muidugi raske, sest keegi ei taha eriti toetada sportlast, kellel pole võistlusi tulemas,” konstateerib Reilson.

Hetkel treenib ta Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemias. „Treeneritel on veel palju mulle edasi anda ja on tore, et Eestis kohapeal on nii tasemel treenerid,” rõõmustab Reilson.

Tulevikus tahab ta kindlasti ka välismaale teadmistepagasit täiustama minna: „Plaan on järjest suuremaid areene vallutada ja pidevalt areneda. Viie aasta pärast tahaksin olla maailma võitlusspordis samal tasemel, kui seda olen hetkel Eestis.”

Head Uudised GoodNews