1. Avaleht
  2. Sport
  3. RAADIO ELMAR I Kaido Leesmann annab nõu, kuidas trenniga talveks valmistuda
RAADIO ELMAR I Kaido Leesmann annab nõu, kuidas trenniga talveks valmistuda

RAADIO ELMAR I Kaido Leesmann annab nõu, kuidas trenniga talveks valmistuda

Kaido Leesmanni nimel on ohtralt saavutusi. Ta on oma vanuserühmas jõutõstmise maailmameister, mitmekordne Euroopa meister, mitmekordne Eesti meister, jõusaalitreener ja mitmekordne kabemeister Eestis. Kaido andis raadio Elmari hommikujutus nõu, kuidas sügisel keha ja vaimu virgena hoida ja talveks ette valmistuda, et kevadeni jalul püsida.

Kaido Leesmann. Foto: GoodNews

Trenni saab väga hästi teha kodus

Kaido soovitab esmalt hakata kodus treenima ilma abivahenditeta. Alustada soojendusega, teha kerge võimlemine ja ehk ka mõned venitusliigutused. Kaelaringid, õlaringid, käteringid, kereringid, põlvetõsted.

Edasi võiks teha näiteks kükke, mis tugevdavad jalalihaseid. See aitab talvel kenasti jalul püsida. Kui on siiski tunne, et kükke teha ei jaksa, soovitab Kaido teha pool või veerand kükki. „Liiguta oma jalgu ja näed, et lähed paremaks,“ julgustab ta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaido Leesmann (@kaidoleesmann)

Edas võiks treenida ülakeha. Kaido soovitab käekõverdusi – samamoodi, kui ei jaksa, tee kasvõi pool või veerand kätekõverdust. See aitab rakendada õlalihaseid, triitsepse, biitsepse ning ülakeha saab head koormust.

Kui on veel jaksu, on heaks harjutuseks plank. Ei maksa muretseda, kui väga kaua planku hoida ei jaksa, sest sa ei püstita maailmarekordeid, vaid tahad lihtsalt oma tervise eest hoolitseda! Piisab, kui oled alguses 30 sekundit plangus. Jälgi ainult, et tehnika oleks võimalikult hea ja ei tõstaks tagumikku liiga üles.

Kaido ütleb, et kui sellist võimlemist teed, muutud iga korraga järjest tugevamaks. Järgmine ja ülejärgmine kord oled juba palju enamaks võimeline!

Kaido Leesmann. Foto: GoodNews

Hakka kohe pihta!

Tihti inimesed tunnevad, et ei jaksa ega viitsi trenni teha. Kaido sõnab, et kõige olulisem on esimene kord. Ei tasu seda edasi lükata. Ta toob näite, et täna on reede, mõtled, et teed trenni laupäeval… Siis aga tulevad lapsed ja lapselapsed külla – pigem siis esmaspäeval.

„Võta kätte ja hakka laupäeval pihta! Tee see ära ja võta päev korraga,“ soovitab ta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaido Leesmann (@kaidoleesmann)

KUULA RAADIO ELMARI INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews