1. Avaleht
  2. Sport
  3. Novembris algab 5000-eurose auhinnafondiga Telia e-spordi turniir
Novembris algab 5000-eurose auhinnafondiga Telia e-spordi turniir

Novembris algab 5000-eurose auhinnafondiga Telia e-spordi turniir

8. novembril algab sügisene Telia Esports Series CS:GO turniir, mille auhinnafond on 5000 eurot ja millele saab kaasa elada ka teleekraani vahendusel.

Turniirist on oodatud osa võtma viieliikmelised Eesti võistkonnad, mille kapten peab olema täisealine ja ülejäänud liikmed vähemalt 16-aastased.

Telia televisiooni ja multimeedia valdkonna juhi Karl Antoni kinnitusel on e-sport kujunemas ettevõtte üheks fookusteemaks. „Me korraldame ise temaatilisi võistlusi ja näitame e-spordi turniire ka oma telekanalis. Tegu on populaarse, huvitava ja väga kiiresti kasvava valdkonnaga, millega seotud kultuuri ja vastutustundlikkuse reeglite kujundamisel peame oluliseks aktiivselt kaasa rääkida,“ sõnas Anton.

Turniirid toimuvad kahel korral aastas ehk kevadeti ja sügiseti. Igal hooajal võtavad omavahel mõõtu kaheksa parimat võistkonda. Igale hooajale eelneb play-in-turniir, kuhu on osalema oodatud kõik võistkonnad üle Eesti. Seni on osalenud üle 700 meeskonna ja 2000 mängija.

“Counter-Strike: Global Offensive” ehk CS:GO on üks maailma populaarsemaid e-spordi mänge. Tegemist on taktikalise tulistamismänguga, kus kahel viieliikmelisel meeskonnal tuleb teineteist üle kavaldada – ühel poolel ründav tiim ehk terroristid, kes peavad vastase kaardipoolele paigaldama pommi, ja vastaspoolel eriüksuslased, kelle ülesanne on terroristide tegevus peatada.

Turniir leiab aset 12. detsembrini. Turniirile saab registreeruda ja seal osalemise tingimustega tutvuda Face Iti veebilehel.

Head Uudised GoodNews